Artboard 1
Utställningar – Göteborgs konstmuseum
Utställningsförteckning från år 1886 och framåt
downloadpdf
Utställningsförteckning Göteborgs konstmuseum
quote

Forskningsprojektet är ett samarbete mellan tre parter i Göteborg; konstmuseet, designmuseet Röhsska och Universitet, och har som vid tidigare tillfällen resulterat i en omfattande publikation i skriftserien "Skiascope". Och även denna gång vill jag ge en eloge till Sveriges enda kommunala konstmuseum med en ambitiös forskningsavdelning. Här begåvas publiken med fem välskrivna essäer som alla ger ny kunskap, fördjupar och nyanserar temat.

Birgitta Rubin, Dagens Nyheter Recension av Gränslöst 22 maj 2016
quote

Ett par härliga timmar med fantastiska tavlor. Det räcker dock inte med ett besök då museet är jättestort! Då inträdet är lågt kan man kosta på sig att gå många gånger.

Besökare via TripAdvisor
quote

Just nu känns det som att jag skulle kunna titta på den där Compostelamålningen typ resten av livet. Det kanske går över, men se det om bild av hur Kent Lindfors måleri hela tiden ger en nya associationer. Slöjor av färg, med Spanien och Göteborg ofta projicerade på varandra, som vi ser samtidigt uppifrån och från sidan. Och påklistrade papper och sedan streck och tecken och klotter som skapar ytterligare lager under eller ovanpå.

Måns Hirschfeldt, P1 Kulturnytt Recension av Kent Lindfors 2 aug 2016
quote

Liksom många konstinstitutioner i dag arbetar Göteborgs konstmuseum med att skapa nya perspektiv på sin samling genom att låta samtida konstnärer göra den till sitt material. … Kort sagt skildrar Göteborgs konstmuseum just nu en bild av konsten som både en kronologisk historia och som en plats där olika perspektiv blandas och sätts samman på nya sätt i en allt annat än linjär utvecklingsroman.

Fredrik Svensk, Aftonbladet Recension av I dialog med samlingen 5 feb 2016
quote

This museum was such a pleasant surprise! It is very well-structured which always improves the overall experience. Overall, you won't regret spending a couple of hours here. The collection of works is good but not too large, so you won't be overwhelmed.

Besökare via TripAdvidsor

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng