Artboard 1
Utställningar – Göteborgs konstmuseum
Utställningsförteckning från år 1886 och framåt
downloadpdf
Utställningsförteckning Göteborgs konstmuseum
quote

”Utställningen på Göteborgs konstmuseum, som är mästerligt curaterad av intendenten Per Dahlström och forskaren Annika Öhrner, kan ses som en fortsättning på det nyvunna intresset som har uppstått kring hennes måleri. När jag betraktar Östlihns storformaterade verk som sprider ut sig på museets tre etageplan blir jag såväl kroppsligt som intellektuellt påverkad.”

Recension av Barbro Östlihn. New York Imprint Sara Arvidsson, GP 14 mars 2022
quote

”Utställningen på Göteborgs konstmuseum är den första stora presentationen på två decennier, fokuserad på Östlihns New York-bilder men också några motiv från Stockholm och även senare från Parisåren. Djupt originell och fängslande konst.”

Om Barbro Östlihn. New York Imprint Birgitta Rubin, Fem favoriter, DN 20 mars
quote

”Det finns något milt och trösterikt över paletten, något tillfredsställande med målningarnas liksom arkaiska symmetri, teknikens precision som på avstånd gör det svårt att begripa att en människohand ligger bakom detta.”

Recension av Barbro Östlihn. New York Imprint Hanna Johansson, Expressen 13 mars
quote

Ett par härliga timmar med fantastiska tavlor. Det räcker dock inte med ett besök då museet är jättestort! Då inträdet är lågt kan man kosta på sig att gå många gånger.

Besökare via TripAdvisor
quote

Forskningsprojektet är ett samarbete mellan tre parter i Göteborg; konstmuseet, designmuseet Röhsska och Universitet, och har som vid tidigare tillfällen resulterat i en omfattande publikation i skriftserien "Skiascope". Och även denna gång vill jag ge en eloge till Sveriges enda kommunala konstmuseum med en ambitiös forskningsavdelning. Här begåvas publiken med fem välskrivna essäer som alla ger ny kunskap, fördjupar och nyanserar temat.

Birgitta Rubin, Dagens Nyheter Recension av Gränslöst 22 maj 2016