Kursen är fullbokad! Är du nyfiken på göteborgskolorismen och vill lära dig mer? I så fall är vår teoretiska kurs något för dig!
Aktuellt
Tycker du om att måla och vill utvecklas i ditt skapande? Ta chansen att delta i vår kurs! Kursen utgår från utställningen Den underbara färgen – Göteborgskolorismen i nytt ljus.Tillsammans med en av museets pedagoger får du fördjupa dig i göteborgskoloristernas historia ochtekniker både praktiskt och teoretiskt, med tonvikt på ditt eget skapande. Datum: 8
Är du 7-9 år gammal och tycker om att skapa? Häng med i vår färgklubb! I Färgklubben dyker vi in i göteborgskoloristernas sätt att arbeta. Vi fokuserar på att skapa själva, utifrån olika tekniker och teman. Göteborgskoloristerna var några konstnärer som levde i Göteborgför ungefär hundra år sedan. De tyckte att färgen var det viktigaste
Katalogen är framtagen för utställningen Dialoger. Mode bortom det bärbara som visas på Göteborgs konstmuseum till 7 januari.
Vår publikation Lee Bul är nominerad och har gått till final i Publishingpriset 2023 i kategorin Produkt- och utställningskataloger.
Första torsdagen i månaden har vi extra öppet för förskolegrupper och skolklasser till och med åk 3.
Nu är det dags att anmäla sig till höstens kurser. Läs mer och gör din anmälan!
Göteborgs konstmuseum byggdes inför jubileumsutställningen 1923 och firar nu 100 år på Götaplatsen. Museet har en rik och varierad samling med fokus på nordisk konst som visats i utställningar genom åren. Årets stora satsning är en utställning om göteborgskolorismen.
Göteborgs museer släpper nu drygt 2021 högupplösta bilder för fri användning på Wikimedia Commons. Göteborgs konstmuseum har laddat upp 500 bilder på verk från olika epoker. Vad sägs om högupplösta bilder på verk av konstnärer som Anders Zorn, Ester Almqvist, Edward Munch, Hanna Pauli och John Bauer? Nu är 500 bilder av verk från museets
I filmen teckenspråkstolkar tolken Pernilla Califf en text av intendent Per Dahlström. I filmen ser vi La Belle Époque av Fredrik Raddum (2018), Sprattelgubben av Amalia Lindegren (1879) och Norskt landskap av Karl XV (1871).