Artboard 1
Digiseum – en guide till museets digitala resurser – Göteborgs konstmuseum

Välkommen till ditt digitala museum!

Här hittar du museets digitala verksamhet. På den här sidan har vi samlat våra digitala resurser – från museets omfattande samling där du kan botanisera bland verk och webbutställningar till digitala visningar och nyheter i sociala medier. Välkommen att uppleva museet utan att behöva lämna soffan!

Pedagogik, filmer och digitala visningar

Här hittar du filmade, digitala visningar och presentationer av verk och utställningar samt pedagogiska nedslag och hjälpmedel. Klicka här för att komma till våra digitala visningar och pedagogiska resurser.

SOUND#5 – Stories to be told

Vad händer på ett stängt museum? Hur kan ljud leda till nya perspektiv och få oss att uppleva verk och rum på ett annat sätt?

SOUND#5 – Stories to be told är del fem i serien med ljudkonst i samlingen på Göteborgs konstmuseum. Under perioden 21 december-21 januari 2021 kan utställningen upplevas digitalt. Klicka här för uppleva SOUND#5 – Stories to be told

Programpunkten är ett samarbete mellan HDK-Valand och Göteborgs konstmuseum.

Aktuell utställning – Ingrid Vang Nyman. Mycket mer än Pippi Långstrump

Välkommen att fördjupa dig i Ingrid Vang Nymans nyskapande bildvärld. Klicka här för att se en filmad introduktion, kika på bildspel och läsa mer om hennes konstnärsskap.

Art nouveau. Från Larssons till Zappa

Art nouveau. Från Larssons till Zappa visades hösten 2020. Som en digital fördjupning har tre skribenter inspirerats av verk i utställningen. Klicka här för att komma till utställningen.

Tryckt – grafik som samlarobjekt, massmedium och skrytverk

Här kan du en filmad introduktion, artiklar och bilder från utställningen Tryckt som visades under våren och sommaren 2020. Klicka här för att komma till Tryckt.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng