Artboard 1
Besök museet – Göteborgs konstmuseum

Uppdaterad 2022-02-09

Information med anledning av Coronaviruset

Restriktionerna har släppts men vi uppskattar även fortsättningsvis att du är frisk vid ett besök och är extra noga med din handhygien. Är du inte frisk så vill vi att du avstår ditt besök av hänsyn till dina medmänniskor. Vi följer myndigheternas uppdateringar och rekommendationer. För mer information se Folkhälsomyndighetens information om Covid-19 och myndigheternas samlade information på krisinformation.se.

Om museet

På Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Lina Selander och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Öppettider

Tisdag kl. 11-18
Onsdag kl. 11-20
Torsdag kl. 11–18
Fredag-söndag kl. 11-17
Måndag stängt

Museet har stängt måndagar, långfredag, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

På helgdagar där museet håller öppet samt dagen innan helgdagar stänger museet klockan 17.

Entré

Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Vuxna 60 kr
Gäller för engångsbesök på Göteborgs konstmuseum.

Fri entré
Barn och ungdomar under 20 år har fri entré till museets samtliga utställningar. Fri entré för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation) – med undantag från utställningar med förhöjd entréavgift.

Museikortet
Museikort 120 kronor: Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort.

Museikort seniorpris 100 kronor (från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

Sommarkampanj
Mellan 15 juni-14 augusti får du 10% rabatt i vår butik mot uppvisande av Museikortet. Erbjudandet gäller även i butikerna på Göteborgs stadsmuseum och Röhsska museet.

Kortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. 

*Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för ombyggnation och öppnar under hösten 2022.


Frågor och svar om museikortet

Om jag köpt ett museikort men väljer att registrera det själv hemifrån – hur gör jag då?
Instruktionen finns på kvittot du erhöll när du köpte kortet:
Gå in på event.webbiljett.se/goteborg.
I menyn i vänstra hörnet väljer du ”aktiverar museikort”.
Skriv biljettnummer och pinkod.
Dessa uppgifter hittar du på kvittot.
Fyll i dina uppgifter och Tryck spara.

Vad händer om jag tappar mitt museikort?
Kontakta ett av Göteborgs museer och meddela att du vill spärra ditt kort.

Vad gör ni med mina personuppgifter som ni tar in när jag köper museikortet?
Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads hemsida. Klicka här för att komma till Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads sida om behandling av personuppgifter. Du kan komma att få erbjudanden och information från museerna på mejl, ca 4–6 gånger per år. Önskar du inte information om museernas utbud kan du lätt avregistrera dig från utskick. Detta gör du på en länk som ligger i det första nyhetsbrev du erhåller.

Hur dras rabatten på utställning med förhöjd avgift från museikortet?
Du visar upp ditt museikort i entrén när du köper biljett med förhöjd avgift och då får du rabatten. När du köper biljetten på nätet dras rabatten automatiskt.

Jag köpte ett museikort utan att registrera på plats men hittar inte mitt kvitto – hur gör jag då?
Instruktioner för hur du registrerar ditt kort finns här ovan. Om du inte hunnit registrera ditt kort samma dag som besöket – så att kortet blivit spärrat – kontakta museet du köpte ditt museikort på, så hjälper de dig.

Komma hit

Högst upp på Avenyn i centrala Göteborg hittar du Göteborgs konstmuseum med adress Götaplatsen. I närheten finns busshållplats Götaplatsen, spårvagnshållplats Valand och Berzeliigatan, där även flygbuss till och från Landvetter flygplats stannar.

Parkering

Det finns två parkeringshus i närheten på Gösta Rahmns gata och i Lorensberg P-hus med infart från Berzeliigatan. Enstaka platser för parkering finns på gatorna runt museet; Viktor Rydbergsgatan, Ekmansgatan, Geijersgatan och Johannebergsgatan.

Museibutiken

Är du intresserad av konst, foto, arkitektur, mode, populärkultur, matlagning eller design? Letar du efter den där presenten som visar att du har tänkt till lite extra för att göra någon riktigt glad? Då har du kommit till rätt butik! Läs mer om museibutiken

Kontakt

Telefon receptionen: 031-368 35 00
E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Här hittar du fler kontaktuppgifter

Äta

Interiör av restaurang Mr P. Bardisk rakt fram, höga stolar och bord längs väggarna.

I anslutning till museet ligger restaurang Mr P, som nu även har öppnat sitt kafé. Välkommen in på en kopp kaffe och fika. Kaféet har samma öppettider som museet. Tisdag och torsdag kl. 11-18, onsdag kl. 11-20, Fredag-söndag samt helgdagar kl. 11-17. Måndag stängt. Läs mer om Mr P

Tillgänglighet

Var kan man förvara sin väska? Finns det hiss i museet? Finns det visningar med teckenspråkstolkning? Här kan du läsa om det du behöver veta inför ditt besök

Tillgång till wi-fi
I museet har du tillgång till det trådlösa nätverket ”Goteborgfree” som inte kräver något inlogg med användaruppgifter.

Toppbild: Skulpturhallen Göteborgs konstmuseum Foto: Carl Ander.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng