Artboard 1
Besök museet – Göteborgs konstmuseum

Om museet

På Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Lina Selander och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Öppettider

Tisdag kl. 11-18
Onsdag kl. 11-20
Torsdag kl. 11–18
Fredag-söndag kl. 11-17
Måndag stängt

Museet har stängt måndagar, långfredag, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton och nyårsdagen.

På helgdagar där museet håller öppet samt dagen innan helgdagar stänger museet klockan 17.

Entré

Som ett led i säkerhetsåtgärderna vi vidtagit för att minska spridningen av Covid-19, är våra kassor nu kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish. Läs mer under Information med anledning av Coronaviruset.

Dagsbiljett 60 kr
Gäller för engångsbesök på Göteborgs konstmuseum. Den kommande utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa har förhöjd entréavgift (100 kr). Museikortet ger 20 kr rabatt på entrén till utställningen. Fri entré för dig som är under 20 år.

Fri entré
Barn och ungdomar under 20 år har fri entré till museets samtliga utställningar. Fri entré för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation) – med undantag från utställningar med förhöjd entréavgift.

Museikortet 120 kr
(kalenderår 2022) Från 1 dec 130 kr (gäller 1 dec 2022 – 31 dec 2023)

Museikort seniorpris 100 kronor (från 62 år, mot uppvisande av legitimation). Från 1 dec 110 kr (gäller 1 dec 2022 – 31 dec 2023)

Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort.

Kortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. *Sjöfartsmuseet Akvariet är stängt för ombyggnation och öppnar 10 december 2022.

Läs mer om museikortet under Frågor och svar om museikortet.

Komma hit

Högst upp på Avenyn i centrala Göteborg hittar du Göteborgs konstmuseum med adress Götaplatsen. I närheten finns busshållplats Götaplatsen, spårvagnshållplats Valand och Berzeliigatan, där även flygbuss till och från Landvetter flygplats stannar.

Parkering

Det finns två parkeringshus i närheten på Gösta Rahmns gata och i Lorensberg P-hus med infart från Berzeliigatan. Enstaka platser för parkering finns på gatorna runt museet; Viktor Rydbergsgatan, Ekmansgatan, Geijersgatan och Johannebergsgatan.

Kontakt

Telefon receptionen: 031-368 35 00
E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Här hittar du fler kontaktuppgifter

Tillgänglighet

Var kan man förvara sin väska? Finns det hiss i museet? Finns det visningar med teckenspråkstolkning? Här kan du läsa om det du behöver veta inför ditt besök

Tillgång till wi-fi
I museet har du tillgång till det trådlösa nätverket ”Goteborgfree” som inte kräver något inlogg med användaruppgifter.

För barn och familj

Det händer många spännande saker på Göteborgs konstmuseum, både för barn och vuxna. Följ med på en bebisvisning, skapa med oss på Lördagar i Studion eller upptäck museet på egen hand med hjälp av vår folder Nyfiken på konst. Ta med din familj och upptäck konsten tillsammans med oss!
Läs mer här

Toppbild: Skulpturhallen Göteborgs konstmuseum Foto: Carl Ander.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng