Artboard 1
Besök museet – Göteborgs konstmuseum

Om museet

På Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Lina Selander och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Öppettider

Tisdag kl. 11­–18
Onsdag kl. 11­–20
Torsdag kl. 11­–18
Fredag­–söndag kl. 11­–17
Måndag stängt

Museet har stängt måndagar, långfredag, annandag påsk, 1 maj, 6 juni, midsommarafton, midsommardagen, julafton, juldagen, nyårsafton och nyårsdagen.

På helgdagar där museet håller öppet samt dagen innan helgdagar stänger museet klockan 17.

Viktig information:
Med anledning av byggnationer i området runt Göteborgs konstmuseum förekommer sprängningar med jämna mellanrum. Vi vill därför varna känsliga besökare.

Entré

Våra kassor är kontantfria. Det går bra att betala med kort eller via Swish.

Museikortet 140 kr (Gäller till 31 dec 2024)

Museikort seniorpris 120 kronor (från 63 år, mot uppvisande av legitimation).

Dagsbiljett 70 kr (Gäller för engångsbesök på Göteborgs konstmuseum).

Barn och ungdomar under 20 år fri entré till museets samtliga utställningar. Fri entré för studenter (mot uppvisande av studentlegitimation) med undantag från utställningar med förhöjd entréavgift.

Köp Museikortet och dagsbiljett online
Här kan du köpa Museikortet och dagsbiljett inför ditt besök online. Observera att det tillkommer en serviceavgift vid onlineköp. Klicka här för att köpa din biljett.

Kortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år.

 Läs mer om Museikortet 

Komma hit

Högst upp på Avenyn i centrala Göteborg hittar du Göteborgs konstmuseum med adress Götaplatsen. I närheten finns busshållplats Götaplatsen, spårvagnshållplats Valand och Berzeliigatan, där även flygbuss till och från Landvetter flygplats stannar.

Parkering

Det finns ett parkeringshus i närheten, Lorensberg P-hus med infart från Berzeliigatan. Enstaka platser för parkering finns på gatorna runt museet; Viktor Rydbergsgatan, Ekmansgatan, Geijersgatan och Johannebergsgatan.

Kontakt

Telefon receptionen: 031-368 35 00
E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Här hittar du fler kontaktuppgifter

Tillgänglighet

Var kan man förvara sin väska? Finns det hiss i museet? Finns det visningar med teckenspråkstolkning? Här kan du läsa om det du behöver veta inför ditt besök

Tillgång till wi-fi
I museet har du tillgång till det trådlösa nätverket ”culturewifi-free” som inte kräver något inlogg med användaruppgifter.

För barn och familj

Det händer många spännande saker på Göteborgs konstmuseum, både för barn och vuxna. Följ med på en bebisvisning, skapa med oss på Lördagar i Studion eller upptäck museet på egen hand med hjälp av vår folder Nyfiken på konst. Ta med din familj och upptäck konsten tillsammans med oss!
Läs mer här

Toppbild: Skulpturhallen Göteborgs konstmuseum Foto: Carl Ander.