Artboard 1
Vänföreningar – Göteborgs konstmuseum

Konstmuseets Vänner

Vill du vara ambassadör för Göteborgs konstmuseums verksamhet? Då är föreningen konstmuseets vänner något för dig. Genom de förvärv som görs med stöd av vänföreningen till museets samling blir du delaktig i att skriva konsthistoria och får samtidigt möjlighet att tillsammans med andra konstintresserade mötas kring konsten.

Vänföreningen Konstmuseets Vänner, som funnits sedan 1942, har idag runt 1000 medlemmar som erbjuds ett rikligt program. Som medlem får du ta del av förhandsvisningar, konstresor till andra museer, konstkurser och vänträffar. Vänföreningen ger dig även möjlighet att delta i en föreläsningsserie där museets personal ger fördjupade presentationer om konst utifrån olika teman och perspektiv.

Medlemmar i Konstmuseets Vänner har fri entré till Göteborgs konstmuseum liksom till ett antal museer i Norden, samt rabatt i vår museibutik. Observera att tilläggsavgifter kan gälla för vissa tillfälliga utställningar.

Bli medlem

Företagsmedlem: 10 000 kr i årligt bidrag.
Enskild medlem: årsavgift 350 kr (250 kr för ytterligare familjemedlem), 100 kr för Konstmuseets unga vänner.
Ständig medlem betalar en engångssumma på 5 000 kr.

Välkommen att läsa mer på föreningens hemsida.

För ytterligare information kontakta Anna Wallin Hallgren på telefon 031-16 27 31, måndag – onsdag kl 10-13.

Barnboksbildens Vänner

Har du ett intresse för barnboksbilder och vill hjälpa till att sprida kunskap om barnböckers illustrationer? För dig finns sedan 1989 föreningen Barnboksbildens Vänner som idag har 400 medlemmar. Föreningen har donerat original av nordiska illustrationer till museet och har stor del i att Göteborgs konstmuseum blivit ett ledande museum för barnboksbilder. I samlingen finns över 2000 bilder av ett 70-tal svenska och nordiska konstnärer.

Som medlem i föreningen har du möjlighet att besöka föredragskvällar och medlemsmöten och delta i populära lotterier med bilderböcker och konstverk som priser. Föreningen ger ut medlemstidningen Solägget och medlemsbladet Solsidan två gånger om året.

Medlemmar i Barnboksbildens Vänner har fri entré till Göteborgs konstmuseum. Visa ditt medlemskort. Observera att tilläggsavgifter kan gälla för vissa tillfälliga utställningar. I Göteborgs konstmuseums butik har du rabatt samt 10 % rabatt i museibutiken på Göteborgs stadsmuseum.

Bli medlem

Medlemsavgift: 250 kr. Studerande 130 kr. Institutioner och företag 1000 kr. Avgiften betalas in på postgiro 44 49 735-2.

Välkommen att läsa mer på föreningens blogg eller kontakta dem via
Telefon: 031-16 93 70
E-post: barnboksbildensvanner@gmail.com

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng