Artboard 1
Stöd museet – Göteborgs konstmuseum

Hjälp oss ge unika konstupplevelser till fler

Konst och kultur är en viktig del i människors liv och stadens utveckling. Genom att samarbeta med oss kan vi tillsammans ge unika konstupplevelser till fler och göra skillnad både för människor och stadens konst- och kulturliv.

Vårt uppdrag är att göra det möjligt för en bred publik att ta del av unika konstupplevelser, såväl idag som i många hundra år framöver – att ge konstupplevelser i nutid och framtid.

Ett samarbete med oss ger ditt företag eller organisation möjligheter utöver det vanliga där du både kan göra skillnad och stärka företagets identitet och varumärke. Tillsammans med oss på Göteborgs konstmuseum når vi en bred publik.

Göteborgs konstmuseum lockar årligen cirka en kvartsmiljon fysiska besökare, har miljontals digitala interaktioner och är ett av norra Europas främsta museum för bildkonst. Museet har en internationell uppmärksammad samling med flera kända konstnärer som Picasso, van Gogh, Monet och Rembrandt med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén. Museet är Sveriges tredje största konstmuseum sett till antal verk i samlingen och har bland annat en unik samling nordisk konst från sekelskiftet 1900 som är exceptionell i sitt slag.

Göteborgs konstmuseum har en stolt tradition av externa samarbeten, donationer och sponsorer, vilket vi gärna vill fortsätta med. Se hur du eller ditt företag kan vara med och bidra till konstmuseets verksamhet att erbjuda unika konstupplevelser till fler, i nutid och framtid!

Exempel på våra samarbeten

(Stena och AP-fonden, egna sidor, gör länkpufffar)

Donera till konstmuseet

Genom donationer kan vi berika vår verksamhet, våra samlingar och forskning. Mecenater och donatorer har alltid haft en viktig roll i Göteborgs konstmuseums historia och vi är det framstående konstmuseum som vi är idag tack vare generösa donationer.

En donation är en gåva. För att vi ska kunna ta emot den ska ändamålet främja Göteborgs Stad och dess invånare. Det är kulturnämnden som beslutar om att ta emot gåvor. Eventuella villkor ska som huvudregel inte medföra krav på motprestation från oss.

LÄGG TILL TEXT:  vad är en donation? Hur går det till? Varför ska man donera? Vad kan resultatet av en donation vara – vad ger det?

Sponsra och samarbeta med oss

Ett samarbete med oss ger ditt företag eller organisation möjligheter utöver det vanliga där du både kan göra skillnad och stärka företagets identitet och varumärke. Tillsammans med oss på Göteborgs konstmuseum når vi en bred publik och kan ge unika konstupplevelser till fler.

LÄGG TILL TEXT:  Vad är sponsring/samarbeten? Hur kan det gå till? Varför ska man samarbeta med just oss? Vilket resultat/vad kan det samarbetet ge sponsorn?

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng