Artboard 1
Stöd museet – Göteborgs konstmuseum

Hjälp oss att ge unika konstupplevelser till fler

Konst och kultur är en viktig del i människors liv och stadens utveckling. Genom att samarbeta med oss kan vi tillsammans ge unika konstupplevelser till fler och göra skillnad  för människor och stadens konst- och kulturliv.

Ett samarbete med oss ger ditt företag eller organisation möjligheter utöver det vanliga där du både kan göra skillnad och stärka företagets identitet och varumärke. Tillsammans med oss på Göteborgs konstmuseum når vi en bred publik.

Göteborgs konstmuseum lockar årligen cirka en kvartsmiljon fysiska besökare, har miljontals digitala interaktioner och är ett av norra Europas främsta museum för bildkonst. Museet har en internationell uppmärksammad samling med flera kända konstnärer som Picasso, van Gogh, Monet och Rembrandt med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén. Museet är Sveriges tredje största konstmuseum sett till antal verk i samlingen och har bland annat en unik samling nordisk konst från sekelskiftet 1900 som är exceptionell i sitt slag.

Göteborgs konstmuseum har en stolt tradition av externa samarbeten, donationer och sponsorer, vilket vi gärna vill fortsätta med. Du eller ditt företag kan vara med och bidra till konstmuseets verksamhet – och erbjuda unika konstupplevelser till fler, i nutid och framtid!

Donera till konstmuseet

Genom donationer kan vi berika vår verksamhet, våra samlingar och forskning. Mecenater och donatorer har alltid haft en viktig roll i Göteborgs konstmuseums historia och vi är det framstående konstmuseum som vi är idag tack vare generösa donationer.

Konstsamlingen utökas hela tiden med betydelsefulla konstverk som doneras till konstmuseet från samlare, konstnärer, privatpersoner och museets vänföreningar. Några exempel från de senaste åren är verk av Johan Egerkrans, flera verk av Göteborgskoloristerna, Edgar Degas, med flera.

För att kunna genomföra särskilt påkostade utställningar, och anpassa dem efter olika målgrupper, tar Göteborgs konstmuseum emot bidrag både från privatpersoner och etablerade stiftelser. Några exempel på donationer är till utställningen om Albert Edelfelt (privat donation), utställningen Brännpunkt Europa (Stenastiftelsen), utställningen om Tove Jansson (Stenastiftelsen).

Det gäller också den konstvetenskapliga forskning som ligger till grund för flera av konstmuseets mest älskade utställningar och de tillhörande fördjupande publikationer som ofta finansieras av externa medel från fonder och stiftelser. Till exempel museets forskningsbaserade publikation Skiascope och utställningskataloger som den populära katalogen Den underbara färgen. Göteborgskolorismen i nytt ljus.

Exempel på våra samarbeten

Sponsra och samarbeta med oss

Ett samarbete med oss ger ditt företag eller organisation möjligheter utöver det vanliga där du både kan göra skillnad och stärka företagets identitet och varumärke. Tillsammans med oss på Göteborgs konstmuseum når vi en bred publik och kan ge unika konstupplevelser till fler.

Vi är öppna för att skräddarsy upplägg som passar med dina visioner. Kontakta museichef Patrik Steorn för ett förutsättningslöst samtal:
E-post: patrik.steorn@kultur.goteborg.se
Tfn: 031-368 35 01