Artboard 1
Museikortet – Göteborgs konstmuseum

Ett kort. Obegränsade upplevelser.
Köp julklappen som varar ett helt år! Kostar 120 kronor och säljs på våra museer.

Museikort 120 kronor (Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort. Museikort seniorpris 100 kronor. Gäller från 62 år, mot uppvisande av legitimation)

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Borttappat kort går att ersätta mot en administrativ avgift på 25 kr.

Göteborgs konstmuseum – Upplevelser som går utanför ramarna
Välkommen att utforska en konstsamling i världsklass! Hos oss ger samtiden perspektiv på historien där ikoniska verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh samsas med aktuella konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Fredrik Raddum och Cajsa von Zeipel.

Göteborgs konstmuseum. Foto: Hendrik Zeitler.

 

Göteborgs stadsmuseum – Gå till historien
Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från mitten av 1700-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Upplev en dynamisk mötesplats där 12 000 år av historia möter samtiden i en mångfald av berättelser. Välkommen att göra en vindlande tidsresa genom en stad i rörelse – från forntid till framtid.

Göteborgs stadsmuseum. Foto: Kristin Lidell. 

 

Röhsska museet
Design finns överallt och påverkar oss alla, från morgon till kväll, varje dag. På Röhsska museet möts designklassiker, konsthantverk och formexperiment i ett dynamiskt samspel som vänder och vrider på perspektiven och skapar nya upplevelser.

Röhsska museet. Foto: Carl Ander.

 

Sjöfartsmuseet Akvariet – stängt för om- och tillbyggnad
Det nya Sjöfartsmuseet Akvariet öppnar hösten 2022. Här möter du allt från havets myter och legender till aktuell forskning om klimat och miljö. Vi berättar om hamnstadens historia, livet under ytan och bjuder på ett äventyr för både stora och små.

 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng