Artboard 1
Obegränsade upplevelser med Museikortet – Göteborgs konstmuseum

Ett kort. Obegränsade upplevelser.

Museikort 140 kronor (Du besöker Göteborgs Stads museer* så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort. Museikort seniorpris 120 kronor. Gäller från 63 år, mot uppvisande av legitimation)

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Museikortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Borttappat kort går att ersätta mot en administrativ avgift på 25 kr.

Du kan köpa museikortet hos oss eller på något av de andra museerna där kortet gäller.

Köp Museikortet online

Du kan också köpa Museikortet online. Observera att det tillkommer en serviceavgift vid onlineköp. Klicka här för att köpa Museikortet.

Frågor och svar om Museikortet

Göteborgs konstmuseum – Upplevelser som går utanför ramarna
Välkommen att utforska en konstsamling i världsklass! Hos oss ger samtiden perspektiv på historien där ikoniska verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh samsas med aktuella konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Fredrik Raddum och Cajsa von Zeipel.

Göteborgs konstmuseum. Foto: Hendrik Zeitler.

 

Göteborgs stadsmuseum – Gå till historien
Göteborgs stadsmuseum ligger i Ostindiska huset från mitten av 1700-talet och har en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar. Upplev en dynamisk mötesplats där 12 000 år av historia möter samtiden i en mångfald av berättelser. Välkommen att göra en vindlande tidsresa genom en stad i rörelse – från forntid till framtid.

Göteborgs stadsmuseum. Foto: Kristin Lidell. 

 

Röhsska museet
Design finns överallt och påverkar oss alla, från morgon till kväll, varje dag. På Röhsska museet möts designklassiker, konsthantverk och formexperiment i ett dynamiskt samspel som vänder och vrider på perspektiven och skapar nya upplevelser.

Röhsska museet. Foto: Carl Ander.

 

Sjöfartsmuseet Akvariet 
Här hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och levande koraller. Havet är vår värld. Välkommen in!

Sjöfartsmuseet Akvariet. Foto: Kristin Lidell.

 

Toppbild: Foto Kristin Lidell