Artboard 1
Museibutiken – Göteborgs konstmuseum

Är du intresserad av konst, foto, arkitektur, mode, populärkultur, matlagning eller design? Letar du efter den där presenten som visar att du har tänkt till lite extra för att göra någon riktigt glad? Då har du kommit till rätt butik!

Göteborgs konstmuseums museibutik har ett rikt urval av böcker om olika ämnen och för olika smaker. I vår avdelning för barn finns en mängd roliga och pedagogiska böcker samt leksaker för alla åldrar och intressen. Om du vill ta med dig en del av konsten hem, så finns både affischer, mini-prints och vykort med välkända motiv att välja på.

Museibutiken har samma öppettider som museet: tis, tors kl 11-18, ons kl 11-20, fre-sön kl 11-17. Måndag stängt. Mer information inför ditt besök hittar du här. Du kan besöka butiken utan att lösa entrébiljett till museet.

Webbutik

Affischer och böcker, inredning och spel. Museets butik finns även online.

Den fysiska butiken på Göteborgs konstmuseum är känd för sitt gedigna och breda utbud av affischer och böcker med allt från konst och arkitektur till fotografi. Men hos oss finns även produkter för inredning, sällskapsspel och pussel.

För att öka tillgängligheten till vårt sortiment har vi även en webbutik. Välkommen att botanisera runt! Du hittar webbutiken här.

Övriga beställningar från butiken

Beställningar utöver det som finns i vår webbutik kan göras genom att mejla: shop.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Beställningen ska innehålla följande uppgifter:

  • namn
  • adress
  • personnummer
  • telefonnummer dagtid
  • vilken/vilka varor du vill beställa
  • antal

Betalningssätt
Betala med Swish till nummer 1230296202 efter överenskommelse.
För betalning med faktura (endast på köp över 300 SEK): för företag ange organisationsnummer, för privatperson ange personnummer.

Avgift för frakt och eventuellt emballage tillkommer.

Museibutiken på Instagram
Museibutiken har ett konto på Instagram där vi regelbundet tipsar om produkter och aktuella kampanjer. Klicka här för att komma till butiken på Instagram.

Övriga kontaktuppgifter

Telefon: 031-368 35 10
Besöksadress: Götaplatsen
Postadress: 412 56  Göteborg