Frågor och svar om museikortet – Göteborgs konstmuseum

Om jag köpt ett museikort men väljer att registrera det själv hemifrån – hur gör jag då?
Instruktionen finns på kvittot du erhöll när du köpte kortet:
Gå in på event.webbiljett.se/goteborg.
I menyn i vänstra hörnet väljer du ”aktiverar museikort”.
Skriv biljettnummer och pinkod.
Dessa uppgifter hittar du på kvittot.
Fyll i dina uppgifter och Tryck spara.

Vad händer om jag tappar mitt museikort?
Kontakta ett av Göteborgs museer och meddela att du vill spärra ditt kort.

Vad gör ni med mina personuppgifter som ni tar in när jag köper museikortet?
Vi hanterar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningens lagkrav. Du kan läsa mer om detta och om dina rättigheter på Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads hemsida. Klicka här för att komma till Kulturförvaltningen i Göteborgs Stads sida om behandling av personuppgifter. Du kan komma att få erbjudanden och information från museerna på mejl, ca 4–6 gånger per år. Önskar du inte information om museernas utbud kan du lätt avregistrera dig från utskick. Detta gör du på en länk som ligger i det första nyhetsbrev du erhåller.

Hur dras rabatten på utställning med förhöjd avgift från museikortet?
Du visar upp ditt museikort i entrén när du köper biljett med förhöjd avgift och då får du rabatten. När du köper biljetten på nätet dras rabatten automatiskt.

Jag köpte ett museikort utan att registrera på plats men hittar inte mitt kvitto – hur gör jag då?
Instruktioner för hur du registrerar ditt kort finns här ovan. Om du inte hunnit registrera ditt kort samma dag som besöket – så att kortet blivit spärrat – kontakta museet du köpte ditt museikort på, så hjälper de dig.