Artboard 1
Arkitekttävling om framtidens konstmuseum – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum gestaltas för framtiden! Göteborgs Stads kommunfullmäktige beslutade 2021 att konstmuseet ska byggas om- och till. Higab som är byggherre för projektet har utlyst en arkitekttävling som pågår just nu. Vinnaren utses i slutet av 2023.

Arkitekttävlingen är i två steg, i syfte att få fram det sammantaget mest gynnsamma förslaget för hur Göteborgs konstmuseum ska byggas om och till. Konstmuseet tillhör Göteborgs Stads kulturförvaltning och har formulerat museiverksamhetens förutsättningar, krav och behov. Det är fastighetsägaren Higab som ansvarar för själva genomförandet av arkitekttävlingen i samarbete med kulturförvaltningen och Sveriges Arkitekter samt stadsbyggnadsförvaltningen.

Tävlingsprogrammet för arkitekttävlingen beskriver den övergripande målbilden för det nya museet.

Det är en jury som beslutar vinnaren av arkitekttävlingen som består av representanter från fastighetsägaren Higab, Göteborgs konstmuseum, kulturförvaltningen, stadsbyggnadsförvaltningen samt sakkunniga utvalda av Sveriges Arkitekter.

Göteborgs kommunfullmäktige har gett Higab i uppdrag att möjliggöra för göteborgarna att lämna inspel i tävlingen. Higab håller just nu på att, tillsammans med de andra berörda nämnderna, se hur de på bästa sätt ska kunna genomföra detta. Det kommer mer information när tillvägagångssättet är klart.

Prekvalificeringen av arkitekttävlingen är klar och tävlingsprogrammet har skickats ut till de arkitektteam som kvalificerat sig. De tävlande arkitektteamen har skickat in sina tävlingsförslag och juryarbetet pågår. Vinnaren utses i slutet av 2023.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng