Artboard 1
Tillgänglighet – Göteborgs konstmuseum

Konst avspeglar, kommenterar och ställer frågor om sin samtid. Därför har museet en central roll i samhällsdebatten. I samband med våra tillfälliga utställningar erbjuder vi öppna föreläsningar där konsten belyses och problematiseras från olika perspektiv. Här får du chans att höra mer om aktuella konstnärskap och ny forskning inom fältet.

Entré till Göteborgs konstmuseum: vuxen 65 kr (engångsbesök) eller museikort (130 kr). Fri entré för dig under 20 år. Vissa tillfälliga utställningar kan ha förhöjd entréavgift.

Föreläsningarna ingår i entréavgiften och genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Kommunicerar du bäst med teckenspråk? Då är du välkommen till våra aktiviteter som teckenspråkstolkas eller hålls på teckenspråk. Kom på en öppning av en utställning och ta del av vernissagetalen, eller gå på en visning på teckenspråk! Göteborgs konstmuseum erbjuder både visningar och event på teckenspråk eller som teckenspråkstolkas. Visningarna utgår från olika teman som i stor grad utformas efter varje grupps behov. Som besökare får du chans att diskutera med gruppen och konstpedagogen – alla får uttrycka sina reflektioner kring konsten!

Visningarna ingår i entréavgiften. Samling i entrén. Vår teckenspråkstolk finns tillgänglig i entrén eller i vernissagesalen från cirka 10 minuter före varje visnings eller aktivitets start.

Läs mer om tillgängligheten på museet samt ta del av informationsfilm på teckenspråk

Aktiviteterna genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Visningar för dig med demensdiagnos

Vad har konsten att säga om livet och tillvaron? De här visningarna har samtalet i fokus. Det viktiga är inte vad du vet om konst utan dina egna känslor och tankar kring den. Tillsammans med en anhörig eller annan följeslagare, får du ta del av konsten utifrån dina egna villkor och erfarenheter.

Visningarna utgår från olika teman, så kom gärna flera gånger. Vi pratar om stora och små frågor, både i helgrupp och mindre. Exempelvis kan vi komma att diskutera hur det var när vi växte upp, ett konstverks färger och former eller en skulpturs uttryck.

Visningarna äger rum utanför museets öppettid på måndagar.
För detaljerad information om dagar och teman, se kalendarielistan nedan.

Måndagar kl 14.30-15.30
Samling i entrén från kl 14:15

Entré (65 kr) eller museikort (130 kr, senior 110 kr) gäller som inträde. Utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa har förhöjd entréavgift (100 kr).

Anmälan
Vi håller grupperna ganska små och därför behöver du göra en föranmälan på: bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Läs mer om tillgängligheten på museet

Aktiviteterna genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Foto: Hendrik Zeitler

Det krävs inte perfekt syn för att kunna ta del av konsten och det är viktigt att alla får chans att ta del av den. Under våra syntolkade visningar ges beskrivningar av konstverken för att skapa förståelse för de enskilda verken samt det sammanhang de ingår i. Varje visningstillfälle utgår från ett specifikt tema och har sin utgångspunkt i museets samling eller i någon av de aktuella utställningarna. Vi uppmuntrar till samtal under visningen och ser ett stort värde i att delge varandra inre bilder och tolkningar!

Visningar erbjuds dagtid första måndag i månaden. Ingen föranmälan krävs. Samling i entrén. Entré (65 kr) eller museikort (130 kr, 110 kr för seniorer över 63 år mot uppvisande av legitimation). Utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa har förhöjd entréavgift (100 kr).

Läs mer om tillgängligheten på museet här

Aktiviteterna genomförs med stöd från Folkuniversitetet.

Foto: Hendrik Zeitler

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng