Artboard 1
Barn – Göteborgs konstmuseum

Äntligen helg! På lördagar är du som är mellan 5 och 12 år extra välkommen till Göteborgs konstmuseum. Då är Studion – vår mysiga verkstad – öppen för att du ska få skapa och experimentera med olika typer av material. Vuxna och syskon är förstås också välkomna till denna familjeaktivitet.

Vi samlas i entrén och sedan tar vår konstpedagog med er alla på en kortare rundvandring i museet där vi tittar på några konstverk som är valda efter dagens tema. När vi kommer till Studion presenteras materialet och sen är det bara att släppa loss kreativiteten! Vår konstpedagog kan ge tips, men det viktigaste är inte resultatet utan att få upptäcka och prova sig fram – och så klart att ha en trevlig stund tillsammans.

Fri entré för barn. Materialkostnad 30 kr. Vuxna betalar entré till museet. Betalning sker på plats.

Begränsat antal platser. För att så många barn som möjligt ska kunna delta ser vi gärna max en medföljande vuxen per barn.

Du kan reservera din plats här. Anmäl dig i receptionen senast 15 minuter innan workshopen börjar. Utebliven anmälan medför att biljetten släpps.

Du kan även hämta ut biljetter i receptionen från kl 11 samma dag.

Rummen är tillgängliga också för dig som använder rullstol eller behöver undvika trappor. Läs mer om tillgängligheten på museet

Foto: Kristin Lidell.

 

Kan jag ta med ett litet barn på visning? Vårt svar är ja! På de här visningarna blandas samtal om konst med joller och förtjusta barnskrik när vi tar oss an museets samling och aktuella utställningar. Du som har barn upp till krypåldern är välkommen att följa med på visningar där vi pratar om konsten utifrån olika teman. Kanske tittar vi på hur barn eller familjer har avbildats, diskuterar en aktuell utställning eller granskar den politiska konsten i sömmarna.

Bebisvisningarna är populära så ibland kan det bli trångt. Ett tips är att använda bärsele om du kommer med ett barn som tycker om det. Visningarna sker utanför öppettid och efteråt kan du titta vidare på egen hand.

Vuxna betalar entré till museet. Tisdagar kl 10.30-11.00. Samling i entrén från kl 10.15. Observera att visningarna har ett begränsat antal platser.

Du kan reservera din plats här. Anmäl dig i receptionen senast 15 minuter innan visningen börjar. Utebliven anmälan medför att biljetten släpps.

Vi har även ett fåtal biljetter som kan hämtas i receptionen från kl 10.15 samma dag.

Foto: Emelie Asplund