Artboard 1
Boka visning: Se mer, se queer – Göteborgs konstmuseum

Normer är de oskrivna regler som vi alla förhåller oss till dagligen. Normerna i vårt samhälle styr oss mer än vi tror, och formar hela tiden vår uppfattning om oss själva och människor omkring oss. Genom att granska konsten ur ett genus- och normkritiskt perspektiv kan vi lära oss en hel del. Du kommer garanterat att häpna över både historia och samtid! Porträtt skvallrar om bland annat mode, könsroller och tabun. Vilka är det som blivit avbildade – folket eller de med makt? Följ med en konstpedagog på en ovanlig vandring i museets samlingar.

Läs mer om samtliga teman för våra  bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr. Ändringar gällande exempelvis språk eller tema för en redan befintlig bokning behöver nå oss senast åtta arbetsdagar i förväg.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-17: 1420 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2130 kr. Tillägg för visning på engelska: 580 kr.

 

Bild: Hanna Pauli, Konstnären Venny Soldan-Brofeldt, 1886-1887, Göteborgs konstmuseum.