Artboard 1
Boka visning: Nakenhet i konsten – Göteborgs konstmuseum

Har du undrat varför det avbildas så många nakna människor i konsten? Det förekommer både i målningar och skulpturer, filmer och fotografier. Under den här visningen tittar vi på nakenheten i museets samling utifrån frågorna: Är det skillnad på hur nakenhet visas beroende på kön – och i så fall, varför? Vart går gränsen mellan konst och pornografi? Hur formas ideal kring kroppar och vart sitter skönhet?  I denna spännande vandring avhandlas allt ifrån antikens idéer till nutida ideal!

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-16: 1350 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2000 kr. Tillägg för visning på engelska: 550 kr.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng