Artboard 1
Boka visning: Ny Konst. Charlotte Mannheimer och modernismens intåg i Göteborg – Göteborgs konstmuseum

Charlotte Mannheimer levde i Göteborg under förra sekelskiftet. Konsten var en viktig del av hennes liv. Hon var konstnär, men samlade också på konst och gav stöd till flera konstnärer på olika sätt. Mannheimers var en stöttepelare för den moderna konsten. Vilket har lämnat ett stort avtryck inom konstvärlden. Ändå är hon nästan bortglömd idag. Vem var hon och på vilket sätt spelade hon roll för konsten i Göteborg? Genom några utvalda verk i utställningen tar vi reda på mer och samtalar om det vi upptäcker.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg. Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr. Ändringar gällande exempelvis språk eller tema för en redan befintlig bokning behöver nå oss senast åtta arbetsdagar i förväg.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-17: 1420 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2130 kr. Tillägg för visning på engelska: 580 kr.

Toppbild: Nils von Dardel, Hamn vid Atlantiska Oceanen, 1916, Göteborgs konstmuseum.