Artboard 1
Boka visning: Konst och psykiskt lidande – Göteborgs konstmuseum

Uttrycket ”att lida för konsten” används ibland för att beskriva konstnärers psykiska lidande i relation till sitt skapande. Kan konsten skapa lidande och kan lidande skapa konst? På vilket sätt hör kreativitet ihop med omedvetna inre krafter?

Visningen följer konstnärer och konstverk vid vansinnets gräns. Vi undersöker hur ”galenskap” skildras i målningar och skulpturer i den permanenta samlingen och diskuterar hur olika konstnärer har förhållit sig till temat.

Visningen erbjuds på kvällstid (från kl 15) tisdag-fredag samt helger, enligt överenskommelse.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-16: 1350 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2000 kr. Tillägg för visning på engelska: 550 kr.


Bild: Olof Sager-Nelson, En ung poet (detalj), 1894, Göteborgs konstmuseum

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng