Artboard 1
Boka visning: Ilon Wiklands bildvärldar. Saga, äventyr och vardagsliv. – Göteborgs konstmuseum

Ilon Wiklands bilder är välkända för många av oss. Kanske har vi inte tänkt på att de är just hennes, när vi bläddrat och läst i sagoböcker som Ronja Rövardotter eller Bröderna Lejonhjärta, men ofta bär vi dem med oss i minnet. Hennes bilder tar oss med genom sagor och äventyr. Ta chansen att få en fördjupad visning bland Wiklands illustrationer. Tillsammans möter vi både hennes verk och hennes liv och samtalar om det vi minns och upptäcker. I utställningen på visas drygt 400 originalverk i en lekfull miljö som vill uppmuntra till barnens eget utforskande, och visa på det värdefulla barnperspektiv som Ilon Wikland ständigt utgår ifrån när hon skapar.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg. Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr. Ändringar gällande exempelvis språk eller tema för en redan befintlig bokning behöver nå oss senast åtta arbetsdagar i förväg.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-17: 1420 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2130 kr. Tillägg för visning på engelska: 580 kr.

Toppbild: Illustration © Design Ilon Wikland AB. Ronja Rövardotter: TM och © The Astrid Lindgren Company.