GKM_logo
Sten A Olssons Kulturstipendium 2017 – Göteborgs konstmuseum

2 dec 2017 – 28 jan 2018

Sedan 1996 har Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur delat ut ett stort antal utbildningsstipendier till talangfulla personer som arbetar med konst, musik, teater, dans, litteratur, design och scenografi. Bland tidigare stipendiater kan musikerna Laleh Porkarim och José González nämnas, såväl som författaren Johannes Anyuru, konstnären Cajsa von Zeipel och dramatikern Mattias Andersson.

Ett flertal viktiga konstnärer har erhållit stipendiet och traditionsenligt ställt ut på Göteborgs konstmuseum i samband med detta. Mottagarna erhåller 150 000 kr vardera och stipendierna är avsedda att ge möjlighet till vidareutveckling av ett redan etablerat konstnärskap.

Den 2 december öppnar utställningen med mottagarna av Sten A Olssons Kulturstipendium i kategorin konst som i år ställer ut i Stenahallen. Som vanligt presenteras flera verk från respektive konstnär varav vissa är helt nyproducerade och har aldrig tidigare visats. Vilka konstnärer som är mottagare av årets stipendium avslöjas i mitten på november.

Illustration:  Ola Ingvarsson