GKM_logo
Julia Peirone – Göteborgs konstmuseum

4 nov 2017 – 18 mars 2018

Julia Peirone är en av de mest intressanta konstnärerna i Norden idag. Hon arbetar sedan sent 1990-tal med frågor kring identitet och fotografisk bild, ofta med fokus på unga kvinnor, och ställer frågor kring vad en fotografisk bild kan vara och vad den kan göra, vad som utgör dess krafter och gränser.

Framför allt intresserar sig Peirone för hur verkligheten existerar genom bilden, och hur vi i denna bildmässiga aspekt möter oss själva. Det handlar om sken och återkastningar och hur minnen och fantasier, krav och begär, glider över i varandra. I en tid som präglas av sociala medier och en bildkultur som blir alltmer självcentrerad är ett viktigt tema det okontrollerbara, mellanrummet mellan världen och våra tankar om den.

Det här är Julia Peirones första stora separatutställning på museum och den åtföljs av en katalog som publiceras i nov 2017.

Toppbild: Julia Peirone, Golden Sunset (detalj), 2016

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng