Artboard 1
Picassorummet – Göteborgs konstmuseum

Hur målade Picasso innan han blev berömd kubist?

Pablo Picasso har mer än någon annan konstnär förkroppsligat modernismens genombrott. Tillsammans med Georges Braque skapade han kubismen men målade också i en rad andra stilar både före och efter den kubistiska perioden. Picassosamlingen innehåller ett flertal verk som visar konstnärens stilutveckling från sekelskiftet fram till 1940-talet. Akrobatfamilj är en av de främsta målningarna från konstnärens rosa period i början av 1900-talet medans Halmhatten är typisk för konstnärens mogna stil under 1930-talet. I Picassorummet visas presentationen Närstudie av Akrobatfamilj – Perspektiv på Picasso, där Akrobatfamilj kan ses tillsammans med Halmhatten och sex andra verk av Picasso ur Göteborgs konstmuseums samling. Akrobatfamilj inleder den rosa perioden där Picasso går mot en ljusare ton i sina verk, både gällande stämning och kolorit. I poetiska tolkningar visas kringresande akrobater i sin vardag – bakom cirkusens kulisser, ofta med ett stråk av melankoli.

I dialog med verken visas även tre nyproducerade filmer som ger en fördjupning i Akrobatfamiljs tematik, proveniens och konserveringen av verket.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng