Artboard 1
Dialoger. Mode bortom det bärbara – Göteborgs konstmuseum

I utställningen Dialoger. Mode bortom det bärbara går fyra av 2000-talets mest omtalade svenska modeskapare i dialog med några av konsthistoriens klassiker i Göteborgs konstmuseums samling. Vi får se nya verk och installationer med kopplingar till konstnärer som Louise Nevelson, Berit Lindfeldt, Rodin, Henry Moore och den tyske 1600-tals konstnären Ottmar Elliger d. ä.

Sandra Backlund, Martin Bergström, Helena Hörstedt och Diana Orving har varit tongivande i svenskt mode sedan millennieskiftet. Med ett mode bortom det bärbara går de i dialog med Göteborgs konstmuseums samling. Det är fyra modeskapare vilkas arbete, metoder och frågeställningar har många likheter med samtida konstnärers, inte bara visuellt utan även konceptuellt.

Utställningskatalog utgiven i samband med utställningen Dialoger. Mode bortom det bärbara på Göteborgs konstmuseum 12 maj 2023–7 januari 2024.

Producent & Redaktör: Andrea Hasselrot
Författare: Daniel Björk, Patrik Steorn
Porträttfotograf: Pia Ulin
Grafisk form: Magnus Klahr, Studio Bon
Tryck: GBGT Box
Utförande: Mjukband
Antal sidor: 79
Pris: 225 kr
ISBN: 978-91-984601-9-3

Köp ditt exemplar på plats i museibutiken eller se beställningsinformation.

Göteborgs konstmuseum, Göteborg 2023

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng