Artboard 1
Hannaleena Heiska – Göteborgs konstmuseum

Replikanter i syraregn, tatuerade djur i snöstorm och observatorier framsuddade ur kosmiskt mörker. Hannaleena Heiska (f 1973) är en av Finlands mest uppmärksammade konstnärer i den yngre generationen. I Heiskas bildvärld finns spår av graffiti, musik, science fiction och fantasyfilm samt naturlyriska sekelskiftesstämningar. Ofta undersöks gränslandet mellan människa, natur och dröm. Utställningen var hennes första separatutställning i Sverige och tillika hennes första stora museiutställning.

I katalogen presenteras de tre bildserier som visades i utställningen: Observatorier (2014–2015), Blade Runner (2012–2013) och målningar från 2007–2011. Boken innehåller en nyskriven text av Hannaleena Heiska och Mika Hannula, skribent, konstkritiker och forskare baserad i Berlin.

Projektet har finansierats av Fram Visual Art Finland, Kulturfonden för Sverige och Finland och Arts Promotion Centre Finland samt Längmanska kulturfonden.

Utställningskatalog för Hannaleena Heiska
Redaktör: Johan Sjöström
Författare: Hannaleena Heiska, Mika Hannula
Språk: svenska, finska, engelska
Göteborgs konstmuseum, Göteborg 2015
Mjukband, 112 sidor
ISBN: 978-91-87968-93-8
Format 210 x 240 mm
Pris: 165 kr

Köp ditt exemplar på plats i museibutiken eller se beställningsinformation.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng