Artboard 1
Aktiviteter – Göteborgs konstmuseum

Boka en egen gruppvisning

Du vet väl om att du kan boka visningar hos oss, både som privatperson och som företag eller förening? Att gå på en privat visning kan bli en riktigt fin överraskning till någon som ska firas eller en inspirerande stund med arbetskamraterna. Kanske kommer ni få upp ögonen för nya sätt och sammanhang att se konsten på eller få syn på detaljer som ni inte trodde fanns. Utöver visningar av de aktuella utställningarna, erbjuder vi flera teman som vi berättar om samlingen utifrån. Läs mer om olika teman nedan. Visningarna görs av våra konstpedagoger som anpassar innehållet efter det just det ni är intresserade av!

Bokningsinformation

Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr. Ändringar gällande exempelvis språk eller tema för en redan befintlig bokning behöver nå oss senast åtta arbetsdagar i förväg.

Visningslängd: 45 min

Gruppstorlek:
Max 30 personer, men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Pris: Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag­–fredag kl 11­–17: 1420 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag:  2130 kr. Tillägg för visning på engelska: 580 kr.

 

Toppbild: Peder Severin Kröyer, Hipp, hipp, hurra! Konstnärsfest på Skagen, 1887-1888, Göteborgs konstmuseum.

 

Boka visning: Fransk impressionism och nordiskt sekelskifte

Här möter vi nyckelverk inom impressionismen och ser hur samma idéer plockas upp av svenska konstnärer som trycker på etablissemanget för att ge rum åt nya stilar och idéer.

Boka visning: Konst och psykiskt lidande

Kan konsten skapa lidande och kan lidande skapa konst? I den här visningen undersöks det hur ”galenskap” skildras i konsten och vi diskuterar hur olika konstnärer förhållit sig till psykiskt lidande.

Boka visning: Guldkorn i samlingen

Låt vår konstpedagog presentera guldkorn ur vår samling utifrån de främsta konstnärerna och konstverken. Eller låt visningen formas efter det just ni tycker är de största guldkornen!

Boka visning: Liv och död i konsten

I konsten finns alla skeden av livet – och döden – avbildade. Vi tittar närmare på hur konstnärer har skildrat liv och död i både äldre och nutida konstverk.

Boka visning: Nakenhet i konsten

Har du någonsin undrat varför det finns så många konstverk som avbildar nakna människor? Under den här visningen undersöker vi nakenheten i Göteborgs konstmuseums samling närmare.

Boka visning: Vad är konst?

Vi undersöker den samtida konsten i samlingen, med dess skilda material och uttryck, och ställer oss frågan om vad konst är och kan vara, vem som bestämmer det och var eventuella gränser går.

Boka visning: Nordiskt sekelskifte och Fürstenbergska galleriet

Hör mer om den unika samlingen av nordiskt sekelskifteskonst som finns i Fürstenbergska galleriet. Vi gör en resa från 1800-talets historiemåleri till det stämningsfulla ”nordiska ljuset”.

Boka visning: Se mer, se queer

Normer är de oskrivna regler som vi alla förhåller oss till dagligen. Under den här visningen granskar vi konsten ur ett genus- och normkritiskt perspektiv – något som kan lära oss en hel del om både vår historia och samtid!

Boka visning: Vad berättar porträtten?

Porträttkonsten har förändrats över tid och ju mer man studerar dem, desto mer berättar de. Vi tittar närmare på porträtt från olika tider och diskuterar symboler, mode och normer.

Boka visning: Ny Konst. Charlotte Mannheimer och modernismens intåg i Göteborg

Vem var Charlotte Mannheimer och på vilket sätt spelade hon roll för konsten i Göteborg? Genom några utvalda verk i utställningen tar vi reda på mer och samtalar om det vi upptäcker.

Boka visning: Ilon Wiklands bildvärldar. Saga, äventyr och vardagsliv.

Ta chansen att få en fördjupad visning bland Wiklands illustrationer. Tillsammans möter vi både hennes verk och hennes liv och samtalar om det vi minns och upptäcker.

alert-circled
Inga bokningsbara aktiviteter matchade dina kriterier. Klicka här för att visa vanliga aktiviteter.