Artboard 1
Besök museet – Göteborgs konstmuseum

På Göteborgs konstmuseum finns en av norra Europas främsta konstsamlingar. Här samsas verk av mästare som Rembrandt, Picasso och van Gogh med samtida konstnärer som Charlotte Gyllenhammar, Lina Selander och Cajsa von Zeipel. Välkommen att vandra genom salarna från renässans till nutid för att lära känna dina favoriter eller upptäcka nya!

Öppettider

Tisdag, torsdag kl 11–18
Onsdag kl 11–20
Fredag–söndag samt helgdag kl 11–17
Måndag stängt

Museet har stängt julafton, juldagen, nyårsafton, nyårsdagen, långfredag, påskafton, 1 maj, 6 juni, midsommarafton och midsommardagen.

Entré

Fri entré

  • Barn & ungdomar under 25 år
  • Seniorkortet (gäller för personer folkbokförda i Göteborg, från och med året hen fyller 65 år.)

Du kan hämta ut ditt seniorkort i receptionen på valfritt museum mot uppvisande av giltig legitimation. Kortet gäller under 2018 på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet*.

Entré
Vuxna 60 kr
Gäller för engångsbesök på Göteborgs konstmuseum

Młoda Polska. Sekelskifteskonst från Polen
100 kr för engångsbesök till utställningen och övriga utställningar i museet vid samma tillfälle. Årsbiljett och Seniorkort gäller ej.

Årsbiljett
Köp en årsbiljett och upplev våra museer under ett kalenderår. Årsbiljetten gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Sjöfartsmuseet Akvariet* och Röhsska museet*. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter.

Avgift för årsbiljetten är 100 kr. Årsbiljetten är en värdehandling och får endast användas av en person. Borttappat kort ersätts ej.

*Sjöfartsmuseet Akvariet stänger för ombyggnation september 2018 och öppnar igen 2021. Röhsska museet är tillfälligt stängt och öppnar igen i början av 2019.

Komma hit

Högst upp på Avenyn i centrala Göteborg hittar du Göteborgs konstmuseum med adress Götaplatsen. I närheten finns busshållplats Götaplatsen, spårvagnshållplats Valand och Berzeliigatan, där även flygbuss till och från Landvetter flygplats stannar.

Parkering

Det finns två parkeringshus i närheten på Gösta Rahmns gata och i Lorensberg P-hus med infart från Berzeliigatan. Enstaka platser för parkering finns på gatorna runt museet; Viktor Rydbergsgatan, Ekmansgatan, Geijersgatan och Johannebergsgatan.

Museibutiken

Är du intresserad av konst, foto, arkitektur, mode, populärkultur, matlagning eller design? Letar du efter den där presenten som visar att du har tänkt till lite extra för att göra någon riktigt glad? Då har du kommit till rätt butik! Läs mer om museibutiken

Kontakt

Telefon receptionen: 031-368 35 00
E-post: info.konstmuseum@kultur.goteborg.se

Här hittar du fler kontaktuppgifter

Äta

Interiör av restaurang Mr P. Bardisk rakt fram, höga stolar och bord längs väggarna.

Mr. P café är öppet dagtid samma tider som museet. Här finns ett levande sortiment av bakverk och mackor där säsong och högtider speglar vad som finns att köpa till kaffet. Givetvis finns även fruktiga drycker för de yngre besökarna. Mr. P ligger i direkt anslutning till museet och nås via vår foajé. Kvällstid erbjuder restaurangen smakinfluenser från hela världen.

Läs mer om Mr P

Tillgänglighet

Var kan man förvara sin väska? Finns det hiss i museet? Finns det visningar med teckenspråkstolkning? Här kan du läsa om det du behöver veta inför ditt besök

Tillgång till wi-fi
I museet har du tillgång till det trådlösa nätverket ”Goteborgfree” som inte kräver något inlogg med användaruppgifter.

Toppbild: Skulpturhallen Göteborgs konstmuseum Foto: Kalle Sanner

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng