GKM_logo
Boka visning: Liv och död i konsten – Göteborgs konstmuseum

På Göteborgs konstmuseum finns många konstverk med starka symboler, svåra teman och dramatiska öden. I konsten finns alla skeden av livet – och döden – avbildade. Varför är döden så spännande? Och vad är egentligen viktigt i livet? Hur skildras döden i konsten och kan en döskalle vara ett tecken för liv? Vi undersöker hur konstnärer har försökt avbilda liv och död i både äldre och nyare konstverk.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 3530. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Tisdag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 400 kr.