GKM_logo
Aktiviteter – Göteborgs konstmuseum

Boka en egen gruppvisning

Du vet väl om att du kan boka visningar hos oss, både som privatperson och som företag eller förening? Att gå på en privat visning kan bli en riktigt fin överraskning till någon som ska firas eller en inspirerande stund med arbetskamraterna. Kanske kommer ni få upp ögonen för nya sätt och sammanhang att se konsten eller få syn på detaljer som ni inte trodde fanns. Utöver visningar av de aktuella utställningarna, erbjuder vi flera teman som vi berättar om samlingen utifrån. Läs mer om olika teman nedan. Visningarna görs av våra konstpedagoger som anpassar innehållet efter det just ni är intresserade av!

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 3530. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Måndag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 400 kr.

Vill ni boka ett särskilt arrangemang hos oss?

Utöver gruppvisningar erbjuder vi lokaler och arrangemang för event som mottagningar, konferenser och middagar. Varför inte kombinera ett minnesvärt event i våra lokaler med en skräddarsydd guidad visning i museets samling eller de aktuella utställningarna? Kontakta Daniel Landahl på telefon 0705-48 81 01 eller läs mer under HYRA LOKAL

 

Foto: Emelie Asplund

 

Boka visning: Tove Jansson – Lusten att skapa och leva

Tove Jansson är en av nordens mest folkkära konstnärer. Utställningen presenterar hennes färgstarka liv och arbete och presenterar hennes många karriärer.

Boka visning: Stadslandskap

I konsten gör stadslandskapet och det urbana livet sig ständigt påmint. I utställningen Stadslandskap visas verk som på olika sätt berättar om fragment, minnen, och visioner av staden som landskap.

Boka visning: Konst och psykiskt lidande

Under visningen undersöks hur ”galenskap” skildras och diskuterar hur olika konstnärer förhållit sig till psykiskt lidande.

Boka visning: Guldkorn i samlingen

Låt vår konstpedagog presentera guldkorn ur vår samling utifrån de främsta konstnärerna och konstverken. Eller låt visningen formas efter det just ni tycker är de största guldkornen!

Boka visning: Liv och död i konsten

I konsten finns alla skeden av livet – och döden – avbildade. Vi tittar närmare på hur konstnärer har skildrat liv och död i både äldre och nutida konstverk.

Boka visning: Nakenhet i konsten

Har du någonsin undrat varför det finns så många konstverk som avbildar nakna människor? Under den här visningen undersöker vi nakenheten i Göteborgs konstmuseums samling närmare.

Boka visning: Vad är konst?

Vi undersöker den samtida konsten i samlingen, med dess skilda material och uttryck, och ställer oss frågan om vad konst är och kan vara, vem som bestämmer det och var eventuella gränser går.

Boka visning: Nordiskt sekelskifte och Fürstenbergska galleriet

Hör mer om den unika samlingen av nordiskt sekelskifteskonst som finns i Fürstenbergska galleriet. Vi gör en resa från 1800-talets historiemåleri till det stämningsfulla ”nordiska ljuset”.

Boka visning: Normer i konsten

Normer är de oskrivna regler som vi alla förhåller oss till dagligen. Under den här visningen granskar vi konsten ur ett genus- och normkritiskt perspektiv – något som kan lära oss en hel del om både vår historia och samtid!

Boka visning: Vad berättar porträtten?

Porträttkonsten har förändrats över tid och ju mer man studerar dem, desto mer berättar de. Vi tittar närmare på porträtt från olika tider och diskuterar symboler, mode och normer.

alert-circled
Inga bokningsbara aktiviteter matchade dina kriterier. Klicka här för att visa vanliga aktiviteter.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng