Artboard 1
Göteborgskoloristerna – Göteborgs konstmuseum

Upptäck färgsprakande måleri från Västkusten

Våren 2023 planerar Göteborgs konstmuseum att visa en större utställning med göteborgskoloristerna. Verken i sal 24 och 25 är för tillfället nere för översyn. Salen är därför omhängd med verk av föregångare och inspiratörer till göteborgskolorismen som till exempel Karl Isaksson och Gösta Sandels.

Kolorismen på västkusten är en del av en större måleritradition som geografiskt sträcker sig åtminstone från Köpenhamn till Oslo. I detta område har det sedan tidigt 1900-tal funnits en stark tradition med konstnärer som använder färgen som huvudsakligt instrument för att väcka känslor hos betraktaren. Bland dessa kolorister finns den formalistiskt saklige Karl Isakson och den romantiskt orienterade Carl Kylberg. Båda är rikligt representerade, bland annat med kända verk som Isaksons Vilande modell och Kylbergs Hemkomsten.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng