Artboard 1
Öppet för förskolor och lågstadieklasser – Göteborgs konstmuseum

Första torsdagen i månaden har vi extra öppet för förskolegrupper och skolklasser till och med åk 3. Vi vet att det kan vara svårt att komma efter kl 11 när museet öppnar, så mellan kl 9­–11 är ni välkomna att ströva runt i museet på egen hand i lugn och ro. Ingen föranmälan görs och ni betalar ingen avgift. Givetvis går det också bra att komma under ordinarie öppettider från kl 11 tisdag-fredag.

Torsdagar kl 9­–11, ingen föranmälan och ingen avgift.

5 september

3 oktober

7 november

5 december

Praktiska saker att tänka på
Besöket sker i egen regi utan våra konstpedagoger närvarande. Du som pedagog/lärare leder och ansvarar för din grupp inne på museet. Det är viktigt att berätta för eleverna att de inte får röra vid några konstverk och att gruppen är samlad när ni går runt i museet. Ni börjar besöket med att skriva in er i receptionen. Kläder och väskor kan behöva låsas in i våra skåp.

Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med barngruppen eller klassen innan ert besök. Förberedelsehäfte Skolklasser Göteborgs konstmuseum 2018. Här kan du läsa mer om tillgängligheten på museet.

Prata gärna med värdarna om du har frågor.

Varmt välkomna till Göteborgs konstmuseum!

Toppbild: Nordiskt 1880-tal våning 5. Gustaf Cederströms målning Karl XII:s Likfärd. Foto: Carl Ander.