Gå en kurs hos oss – Göteborgs konstmuseum

Höstens kurser startar i september

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i vår samling och våra utställningar, träffa likasinnade och utveckla dina egna teckningsfärdigheter framför originalverken på museet. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger. Nedan kan du läsa om de kurser som är aktuella för höstterminen 2017.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att få lära sig ännu mer. För dig som gillar att teckna, eller som är nyfiken och vill prova för första gången, finns en praktisk kurs i teckning.

Aktuella kurser hösten 2017
Utforska konsten på Göteborgs konstmuseum Start 27 sep
Fortsätt utforska konsten på Göteborgs konstmuseum Start 8 nov
Teckning på Göteborgs konstmuseum Start 9 nov

Kurserna genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. Läs mer och gör din anmälan via Folkuniversitetets hemsida.

Foto: Emelie Asplund