GKM_logo
Gå en kurs hos oss – Göteborgs konstmuseum

Vårens kurser startar i februari och mars

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i vår samling och utställningar, träffa likasinnade och utveckla dina egna teckningsfärdigheter framför originalverken på museet. Utbudet av kurser är nytt för varje termin och leds av erfarna konstpedagoger. Nedan kan du läsa om de kurser som är aktuella för vårterminen 2017.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att få lära sig ännu mer. För dig som gillar att teckna, eller som är nyfiken och vill prova för första gången, finns en praktisk kurs i teckning.

Aktuella kurser våren 2017

Utforska Göteborgs konstmuseum Start 22 feb 2017
Tove Jansson – mer än bara mumin Start 18 mars 2017
Konst och feminism Start 19 mars 2017
Fortsätt utforska konsten på Göteborgs konstmuseum Start 28 mars 2017
Teckning på Göteborgs konstmuseum Start 23 feb 2017

Kurserna genomförs i samarbete med Folkuniversitetet och anmälan görs via Folkuniversitetets hemsida.

Foto: Emelie Asplund