GKM_logo
Boka visning: Konst och psykiskt lidande – Göteborgs konstmuseum

Uttrycket ”att lida för konsten” används ibland för att beskriva konstnärers psykiska lidande i relation till sitt skapande. Kan konsten skapa lidande och kan lidande skapa konst? På vilket sätt hör kreativitet ihop med omedvetna inre krafter?

Visningen följer konstnärer och konstverk vid vansinnets gräns. Vi undersöker hur ”galenskap” skildras i målningar och skulpturer i den permanenta samlingen och diskuterar hur olika konstnärer har förhållit sig till temat.

Visningen erbjuds på kvällstid (från kl 15) tisdag-fredag samt helger, enligt överenskommelse.

Bokningsinformation
Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 3530. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Tisdag-fredag kl 11-16: 1000 kr. Efter kl 16 vardagar samt lördag, söndag och helgdag: 1500 kr. Tillägg för visning på engelska: 400 kr.

Bild: Olof Sager-Nelson, En ung poet (detalj), 1894, Göteborgs konstmuseum