Artboard 1
Sandra Mujinga – Göteborgs konstmuseum

10 juli–7 november 2021

Göteborgs konstmuseum är som första museum i Sverige stolta att presentera en separatutställning med konstnären Sandra Mujinga. Arbetandes inom flera olika medier, bland annat skulptur, textil och rörlig bild, behandlar hennes konstnärskap teman som övervakning, synlighet och alternativa verkligheter.

Mystiska karaktärer möter oss i Sandra Mujingas konst. Högresta varelser, utan en tydlig identitet och utan några uttalade intentioner. De skulle kunna vara tidresenärer från en annan dimension. Med en närvaro som på samma gång är bekant och främmande, blir de en ingång till konstnärens intresse för den mänskliga kroppen och dess möjligheter till anpassning och kamouflage.

Sandra Mujinga är verksam inom olika kulturella fält och hämtar inspiration från många varierande uttrycksformer. Med ett intresse för både det traditionellt hantverksmässiga och den digitala teknologin, arbetar hon med ett mångsidigt och fascinerande visuellt språk. Genom förankring i konsthistoriska ideal, undersöker hon det rationella tänkandets gränser och utforskar nya sätt att fundera kring kropp, identitet och representation.

Toppbild: Sandra Mujinga, Libwá, Mókó och Nkámá, 2019, Göteborgs konstmuseum.
Foto: Hossein Sehatlou.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng