Trine Søndergaard – Göteborgs konstmuseum

148 Works
18 april – 20 september 2020

Minnets landskap och speglingar, tysta inre rum och den kvinnliga erfarenheten genom historien är motiv för den danska fotografen Trine Søndergaard, som nu är aktuell med sin första separatutställning på museum i Sverige.

Med anledning av rådande restriktioner blir det ingen vernissage men utställningen Trine Søndergaard 148 Works öppnar lördagen den 18 april.

Trine Søndergaards verk präglas av en stillsam dramatik. I ett flertal fotografiska serier porträtteras rum, landskap, växter och människor. Med omtagningar och små förskjutningar låter hon blicken stanna upp och förundras. Trine Søndergaard säger själv: Med kameran lyssnar jag efter verkligheten.

I samband med utställningen presenteras en omfattande publikation som kommer att finnas till försäljning i vår museibutik.

Varmt välkommen! Utställningen visas till 20 september 2020.

Du som är frisk är välkommen att besöka museet, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd till andra besökare. Vi begränsar besökarantalet till max 50 besökare samtidigt i de publika ytorna. Museet har också begränsat öppettiderna till kl. 11-17, tisdag till söndag.

Bild: Trine Søndergaard, Untitled, Reflection #6, 2014–2016, (bilden är beskuren), Göteborgs konstmuseum.