Artboard 1
Videoverk ur samlingen – Göteborgs konstmuseum

23 april–6 nov 2022

Oavsett om det handlar om att visa upp sina färdigheter i matlagning eller ifrågasätta samhälleliga orättvisor, så har rörlig bild blivit ett av de viktigaste uttryckssätten för människor att göra sig hörda och kommunicera med sin omvärld. För många är det idag det vanligaste sättet att ta till sig och förmedla information på. Likaså har vår tids stora massmedium blivit ett centralt och återkommande inslag i den västerländska 1900-tals konsten.

I kommande utställning presenteras ett urval av videoverk från Göteborg konstmuseums samling och publiken får en möjlighet att bekanta sig med en del av samlingen som många inte har sett så mycket av. Utställningen kommer att uppmärksamma ett antal aktuella samhällsfrågor och erbjuda besökaren en plats för reflektion och diskussion. Verk kommer att bytas ut under utställningens gång.

Mer information kommer inom kort.


Toppbild: Nastja Säde Rönkkö, For those yet to be, 2016-2018, Göteborgs konstmuseum.
Bild utställningssida: Jeannette Ehlers, Whip it Good (KAS), 2014, Göteborgs konstmuseum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng