Artboard 1
Boka visning: Tryckt – Göteborgs konstmuseum

Under våren 2020 visar Göteborgs konstmuseum en unik del av sin samling i form av grafiska verk i utställningen Tryckt. Många av verken är internationellt erkända som mästerverk och ser sällan eller aldrig dagens ljus på grund av sin känslighet som konst på papper. I utställningen får du som besökare fördjupad inblick i hur tryckpressen revolutionerade informationsspridningen i Europa, hur nyheter och trender plötsligt kunde färdas snabbt och hur mediet användes för att marknadsföra kungahus och nya tankar. En fördjupad blick på konstsamlaren som fenomen kommer i ljuset parallellt med en diskussion kring hur ett konstverk lyfts upp till mästerverksstatus.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 35 30. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Måndag-fredag kl 11-16: 1200 kr. Måndag-fredag efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 1800 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.


Bild: Agostino Musi, Marcantonio Raimondi, Häxprocession, ca 1520 – 1527, Göteborgs konstmuseum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng