Boka visning: Eric Magassa och Jelizaveta Suska. Stenastiftelsens kulturstipendium 2022 – Göteborgs konstmuseum

Göteborgs konstmuseum avslutar utställningsåret med Eric Magassa och Jelizaveta Suska. Årets mottagare av Stenastiftelsens kulturstipendium 2022 inom Bild och form. Under denna visning tittar vi närmre på deras konstnärskap.

Eric Magassa arbetar främst med kollage, fotografi, installation och musik. Magassa är intresserad av berättelser om utanförskap, identitet och historieskrivning.

Jelizaveta Suska arbetar med smycke som ett slags bärbara skulpturer. Hennes metod utgår ifrån utforskandet av olika material, som titan eller marmor. Suska bryter genom det ny mark för hur ett smycke kan formas, bäras eller se ut.

I utställningen visas flera verk från respektive konstnär, vissa av de är helt nya och har aldrig tidigare visats.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 500 kr.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-16: 1200 kr. Måndag-fredag efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 1800 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Toppbild: Eric Magassa, The Lost Series, Sao Paulo, 2019.
Bild föregående sida: Jelizaveta Suska, smycke i blandmaterial, 2022. Foto: Peter Claesson.