Boka visning: Från guldålder till Hammershøi – Göteborgs konstmuseum

Intima interiörer och rofyllda landskap från det danska guldåldersmåleriet under 1800-talet sprider ett andaktsfullt lugn i konstmuseets salar. Guldåldern och Hammershøi markerar start- och slutpunkt för en storslagen epok i dansk konsthistoria.

Det tidiga 1800-talet var en svår tid för Danmark. Engelska flottan hade bombat Köpenhamn, Norge hade gått förlorat, det var jordbrukskris och den danska staten hade inga pengar. Trots detta frodades konsten. De danska guldålderskonstnärerna vänder sig ofta mot det intima och vardagliga. Stilen kom att prägla måleriet en lång tid framöver. Det ser vi inte minst i Vilhelm Hammershøis måleri, även om motiven skiftas från landskapet mot byggnader och interiörer med ibland mystiska undertoner.

Följ med en av museets konstpedagoger på en visning som bjuder in till samtal om konstens roll i ett stormande samhälle. I samarbete med Ordrupgaard erbjuds ett unikt tillfälle att se några av de mest framstående verken i dansk konsthistoria.

Utställningen har separat entréavgift på 100 kr.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 3530. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli).

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Måndag-fredag kl 11-16: 1200 kr. Måndag-fredag efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 1800 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Bild: Emanuel Larsen, Kanonbåt utanför Als, Göteborgs konstmuseum.