Artboard 1
Boka visning: Dialoger. Mode bortom det bärbara – Göteborgs konstmuseum

Fyra av 2000-talets mest omtalade svenska modeskapare har skapat nya verk som går i dialog med några av våra konstverk. Följ med på en visning där vi undersöker hur mode och konst kan föras samman.

Modevärldens relation till konsten har sett olika ut genom historien. Tidvis har gränsen mellan de två världarna varit stängd. Mode har ansetts ytligt och kommersiellt, medan konsten varit sinnlig.

Idag är skillnaden mellan olika konstnärliga genrer inte längre lika skarp. Med tiden har begreppen blivit alltmer flytande. Mode och konst har intagit samma rum. Båda tillhör en marknad, men ger oss samtidigt nycklar för att förstå av vad som pågår runtomkring oss. I modet speglas precis som i konsten den rådande tidsandan och dess ideal och ger därmed uttryck för tidens rytm och smak.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg. Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-16: 1350 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2000 kr. Tillägg för visning på engelska: 550 kr.

Toppbild: Installationsbild, Martin Bergström i dialog med Ottmar Elliger d ä.
Wreath, Blandteknik, textil, digitaltryck. Foto: Hossein Sehatlou.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng