Artboard 1
Boka visning: Den underbara färgen – Göteborgskolorismen i nytt ljus  – Göteborgs konstmuseum

Göteborgskolorismen är en av de mest älskade delarna av Göteborgs konstmuseums samling. Det är också den konstriktning som nationellt är mest förknippad med Göteborg. Våren 2023 gör Göteborgs konstmuseum en stor satsning på Göteborgskolorismen där nya perspektiv står i fokus. Hur skapades egentligen berättelsen om Göteborgskolorismen? Vad synliggör den och vad osynliggörs? 

Tillsammans med en av museets pedagoger får ni en djupdykning in i göteborgskolorismen. Vi tittar tillsammans på de färgstarka verken och pratar om sammanhangen de tillkom i. Utställningen har också en vidgad förståelse av göteborgskolorismen. Vi bekantar oss därför med fler konstnärer än de mest etablerade för en djupare förståelse. Välkomna att ta del av denna färglyriska riktning! 

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg. Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 550 kr. Ändringar gällande exempelvis språk eller tema för en redan befintlig bokning behöver nå oss senast åtta arbetsdagar i förväg.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-16: 1420 kr. Vardagar efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 2130 kr. Tillägg för visning på engelska: 580 kr.

Toppbild: Carl Kylberg, ”Hemkomsten”, 1938, Göteborgs konstmuseum. 

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng