Boka visning: Art Nouveau. Från Larssons till Zappa – Göteborgs konstmuseum

Art Nouveau var en internationell konstnärlig rörelse som bröt fram i Centraleuropa under 1890-talet. I Norden kallades stilen för Jugend (ungdom). Den ville bryta med 1800-talets återanvändande av gamla stilar och var en ny stil för en ny tid. Utställningen Art Nouveau. Från Larssons till Zappa visar svensk konst från sekelskiftet 1900, och visar även hur stilen använts och omtolkats fram till våra dagar. Ta chansen att tillsammans med en konstpedagog fördjupa er i en utställning som visar konst, mode, affischer och film – allt i Art Nouveauns slingrande och dekorativa anda.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se  eller ring 031-368 35 30. Vi har telefontid tisdag-fredag kl 9-10.30 (ingen telefontid under juli). Eventuella avbokningar görs med minst åtta dagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria.
Måndag-fredag kl 11-16: 1200 kr. Måndag-fredag efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 1800 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Bild: Carl Larsson, Frukost i det gröna, 1910-1913, (bilden är beskuren), Norrköpings Konstmuseum.