Artboard 1
Boka visning: Barbro Östlihn – Göteborgs konstmuseum

Barbro Östlihn formade sitt sätt att skapa under 1960-talet när hon bodde i New York. Hon var på sätt och vis helt i takt med sin tid, men hade ändå ett väldigt eget uttryck. Östlihn målade framförallt fasader och arkitektur från stadsrummet. Hon utgick oftast från sina egna fotografier och målade strama kompositioner, motiven fann hon både i Stockholm och på Manhattan. Med tiden blev hennes måleri allt mer abstrakt.

Barbro Östlihn har inte haft någon självklar plats i den svenska konsthistorien, men har idag återupptäckts som en del av vår konsthistoria. Under visningen gör vi en djupdykning ner i hennes konstnärskap, verken och de platser och sammanhang hon befann sig i.

Läs mer om samtliga teman för våra bokningsbara visningar här.

Bokningsinformation

Tänk på att vi behöver din bokning senast åtta arbetsdagar i förväg.
Mejla din bokning till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se Eventuella avbokningar görs med minst åtta arbetsdagars varsel, skriftligen till bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Sena avbokningar debiteras med en avgift på 500 kr.

Visningslängd: 45 min
Gruppstorlek: Max 30 personer men vi rekommenderar mindre grupper för bättre upplevelse.

Våra visningspriser är per grupp, exklusive aktuell entréavgift. Visningar är momsfria. Måndag-fredag kl 11-16: 1200 kr. Måndag-fredag efter kl 17 samt lördag, söndag och helgdag: 1800 kr. Tillägg för visning på engelska: 500 kr.

Toppbild: Barbro Östlihn, Royal Pavilion, 1966, Göteborgs konstmuseum.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng