Albert Edelfelt – Moderni taide-elämä Euroopassa vuosisadan vaihteessa – Göteborgs konstmuseum

Albert Edelfelt on yksi Suomen merkittävimmistä taiteilijoista. Uransa alussa hän saavutti valtavaa menestystä historiallisten maalaustensa ansiosta. Muutettuaan Pariisiin hän solmi monia kontakteja sikäläisessä taidemaailmassa. Tänä aikana hänen taiteensa kehittyi realistisemmaksi ulkoilmamaalukseksi.

Edelfelt maalasi myös muotokuvia ja oli tunnettu suomalaisen kansanelämän kuvaaja. Useissa maalauksissa on suomalaisia aiheita, arkikuvien lisäksi myös satujen ja myyttien maailmasta.
Suomenkielisen opastuksen aikana tarkastelemme joitakin valittuja teoksia ja niiden eri teemoja.

Suomenkielinen oppaamme on nimeltään Iiris Seppele ja on kotoisin Kouvolasta, Etelä-Suomesta. Edelfelt-näyttelyn lisäksi hän tarjoaa kursseja ja opastuksia Göteborgissa. Voit lukea lisää hänen verkkosivuiltaan

Varaustiedot
Huomaa, että tarvitsemme varauksesi viimeistään kahdeksan arkipäivää ennen suunniteltua opastusta.

Varaukset lähetetään sähköpostitse osoitteeseen bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Mahdolliset peruutukset on tehtävä kirjallisesti vähintään kahdeksan arkipäivän varoitusajalla osoitteeseen bokningar.konstmuseum@kultur.goteborg.se. Myöhemmästä peruutuksesta veloitamme 500 kruunua.

Opastuksen pituus: 45 minuuttia
Ryhmäkoko: Korkeintaan 30 henkilöä, mutta suosittelemme pienempiä ryhmiä paremman kokemuksen saavuttamiseksi.

Opastuksen hinnat ovat ryhmäkohtaisia, eivätkä sisällä voimassa olevaa sisäänpääsymaksua. Opastuksista ei peritä arvonlisäveroa (moms).

Maanantai-perjantai kello 11-16: 1200 kruunua.
Maanantaista perjantaihin klo 17 jälkeen ja lauantaina, sunnuntaina ja pyhäpäivinä: 1 800 kruunua.

Kuva: Albert Edelfelt, Merellä, 1883, (rajattu), Göteborgin taidemuseo.