Artboard 1
Konstklubben: illustrera mera! – Göteborgs konstmuseum

Konstklubben: illustrera mera!
Är du 7-9 år gammal och tycker om att skapa? Häng med i vår konstklubb! I ”Konstklubben – illustrera mera!” testar vi att skapa i olika tekniker och material. Vi tittar på utställningen ”Ilon Wiklands bildvärldar. Saga, äventyr och vardagsliv.” och pratar om vad det egentligen betyder att illustrera. Ilon Wikland har skapat bilderna till flera sagor som du kanske känner igen, till exempel Ronja Rövardotter, Lotta på Bråkmakargatan och Karlsson på taket. Hennes bilder visar både vardag och magi, små och stora känslor. Vi undersöker hennes olika berättelser och testar att skapa våra egna sagolika världar!

Inga förkunskaper behövs, föranmälan krävs och görs här.

Konstklubben sker på onsdagar kl 17-19.

Antal tillfällen: 5
Datum: 18 sept, 25 sept, 2 okt, 9 okt och 16 okt.
Pris: 250 kr, exklusive inträde till museet för vuxna som följer med. Betalas på plats vid första tillfället.

Konstklubben: illustrera mera! För dig med behov av ett lugnt tempo
Är du 7-9 år gammal och tycker om att skapa? Häng med i vår konstklubb! I ”Konstklubben – illustrera mera!” testar vi att skapa i olika tekniker och material. Vi tittar på utställningen ”Ilon Wiklands bildvärldar. Saga, äventyr och vardagsliv.” och pratar om vad det egentligen betyder att illustrera. Ilon Wikland har skapat bilderna till flera sagor som du kanske känner igen, till exempel Ronja Rövardotter, Lotta på Bråkmakargatan och Karlsson på taket. Hennes bilder visar både vardag och magi, små och stora känslor. Vi undersöker hennes olika berättelser och testar att skapa våra egna sagolika världar!

Den här omgången av Konstklubben vänder sig specifikt till dig med NPF-diagnos eller likvärdiga behov. Vi arbetar i mindre grupp och håller ett lägre tempo. Maxantal kommer vara 8 barn plus medföljande vuxna. För att hålla nere storleken på gruppen ser vi gärna att max en vuxen per barn följer med. Vi har också gärna kontakt med dig innan kursstart. Ange din mejladress vid bokning så hör vi av oss.

Inga förkunskaper behövs, föranmälan krävs och görs här.

Konstklubben sker på onsdagar kl 17-19.

Antal tillfällen: 5
Datum: 6 nov, 13 nov, 20 nov, 27 nov och 4 dec.
Pris: 250 kr, exklusive inträde till museet för vuxna som följer med. Betalas på plats vid första tillfället.

Bild: Illustration I min farmors hus, 2005, Akvarell, krita och gouache på papper. © Design Ilon Wikland AB. Ilon’s Wonderland i Hapsal.