Artboard 1
Fri entré på Museernas dag – Göteborgs konstmuseum

Vad sägs om unik mosaik från det mytomspunna Babylon på Röhsska museet? Eller kanske ett möte med Skandinaviens äldsta skelett på Göteborgs stadsmuseum? På Sjöfartsmuseet Akvariet hittar du hajar i ett levande korallrev. Här på Göteborgs konstmuseum kan du bland annat se mästerverk av Rembrandt och Picasso. Gör en spännande upptäcktsresa tillsammans på Museernas dag, lördag 20 april. Hoppas vi ses!

Göteborgs konstmuseum erbjuder en dag med fri entré till alla utställningar och aktiviteter kl 11-17. Passa på att besöka samlingen och vår nya utställning Ny Konst. Charlotte Mannheimer och modernismens intåg i Göteborg (öppnar 6 april). Under dagen utforskar vi temat mat i konsten, var med om en matupplevelse tillsammans med Queens of the kitchen och gå med på en öppen visning i vår samling.

Mat i fokus på Göteborgs konstmuseum – Kan man äta konst? kl 14-16.
Kvinnor med olika matarv har tillsammans tolkat och skapat en upplevelse kring konst och mat. Queens of the kitchen består av en grupp kvinnor från Biskopsgården som varit med och skapat en upplevelse där du både kan smaka på och lära dig laga typiska rätter från Biskopsgården. Men också se och höra kopplingen mellan det dukade bordet i museets samlingar och de dukade från hemmen i Biskopsgården.

Du kan också se en utställning i miniformat om tolkningar av konsten och matens kulturarv som också lyfter frågan om vem som känner sig hemma på våra museum.

Kom och ta del av denna mat-, konst- och kulturupplevelse som är tänkt att beröra flera sinnen. Vi hoppas konsten kan bidra till kunskap, möten och matupplevelser. Eventet är skapat tillsammans med Jasmine Soufi, matentreprenör.

I samarbete med Higab och Göteborg & Co.

Visningar:
Introduktion av Göteborg konstmuseum kl 11.30-11.45 och 14.30-14.45
Mat i konsten kl 12-12.30 och 15-15.30
Mer information om visningarna hittar du här

Familjeaktivitet: Lördagar i Studion, Laddade landskap
Välkommen att utforska natur och landskap i konsten. Vi inspireras av konstverken på museet och fortsätter sedan till vår Studion där vi skapar egna landskapsmålningar.
Mer information hittar du här

Passa på att besöka fler av Göteborgs Stads museer på Museernas dag:

Göteborgs stadsmuseum

Göteborgs stadsmuseum. Foto: Kristin Lidell.

Följ med på en tidsresa genom 12 000 år av dramatisk historia. I det anrika Ostindiska huset från 1750-talet möter du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar – från landets enda utställda vikingaskepp till världens första Volvo. Upplev Göteborg i nöd och lust!

Läs mer om Göteborgs stadsmuseum här.

Röhsska museet

Röhsska museet. Foto: Carl Ander.

Upptäck designklassiker från alla tider. Röhsska museet är en unik plats för design och konsthantverk. Hos oss möter du design, mode och form från olika epoker – från östasiatiska drakmotiv till dansande figuriner. Välkommen att utforska världen genom design!

Läs mer om Röhsska museet här.

Sjöfartsmuseet Akvariet

Sjöfartsmuseet Akvariet. Foto Kristin Lidell.

Utforska havet med alla sinnen. Hos oss hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och levande koraller. Havet är vår värld. Välkommen in!

Läs mer om Sjöfartsmuseet Akvariet här.