Artboard 1
Gå en kurs i vår – Göteborgs konstmuseum

Varje vår och höst får du möjlighet att lära känna museets samling mer än under ett vanligt besök. Ta chansen att djupdyka i konsthistorien och våra utställningar tillsammans med likasinnade. Utbudet av kurser förnyas varje termin och leds av erfarna konstpedagoger. Nedan kan du läsa om de kurser som är aktuella för vårterminen 2024. Kurserna ordnas i samarbete med Folkuniversitetet.

Oavsett vilken kurs du väljer får du både en konsthistorisk exposé och erfarenheter av att utforska och samtala om konstverk som du har glädje av i ditt fortsatta konstbetraktande. Du får lära dig att se stildrag och samband – något som många gånger väcker en nyfikenhet till att lära sig ännu mer.

I mötet med konstverken studeras sådant som motivval, stilar, uttryck, tekniker och den kulturella kontext som konstverken kom till i.

Klicka på respektive rubrik för att läsa mer om kursen och att anmäla dig.

Aktuella kurser under våren är:

Utforska Göteborgs konstmuseum. Start 29 februari 2024

Teckning på Göteborgs konstmuseum – fortsättningskurs. Start 19 april 2024

Teckning på Göteborgs konstmuseum. Start 2 februari 2024

Toppbild: Emelie Asplund

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng