Artboard 1
Publikationen Lee Bul nominerad till Publishingpriset – Göteborgs konstmuseum

En jury har nu utsett finalisterna i Publishingprisets fem kategorier. I tävlingen som premierar lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation bedöms bidragen av en jury med 15 ledamöter. I kategorin Produkt- och utställningskataloger är Göteborgs konstmuseums publikation Lee Bul nominerad och i final. Den grafiska formen är framtagen av Aoki.

− Göteborgs konstmuseum arbetar långt fram med konstnärligt driven formgivning. Vår målsättning är att bjuda publiken på kreativa och oväntade bild- och kunskapsupplevelser. I detta projekt ville vi undersöka hur Lee Buls skulpturer och även själva utställningsrummet kunde översättas till bokformat, säger Johan Sjöström, intendent vid Göteborgs konstmuseum och redaktör för boken.

− Vi är glada och stolta över denna prestigefulla nominering. För oss har trycksakerna som åtföljer utställningarna ett starkt egenvärde och det är väldigt roligt att detta uppmärksammas, säger Patrik Steorn, museichef på Göteborgs konstmuseum.

Göteborgs konstmuseums separatutställning med den hyllade sydkoreanska konstnären Lee Bul ägde rum 11 mars–27 augusti. Den ligger i linje med de stora satsningar på betydelsefulla kvinnliga konstnärskap som museet gjort under de senaste tio åren. Efter premiären i Göteborg visas utställningen på Sara Hildéns Konstmuseum i Tammerfors i Finland under perioden 23 september 2023–14 januari 2024.

Publishingpriset har delats ut sedan 1990. De nominerade samt slutgiltiga vinnare utses av en oberoende jury som är fristående från branschens organisationer. Priserna delas ut på en gala på Berns Salonger i Stockholm den 8 november.


Redaktör: Johan Sjöström
Grafisk form: Aoki
Antal sidor: 81
Utförande: Häftad. Illustrerad.
Utgivningsår: 2023
ISBN: 978-91-984601-9-3
Pris: 165 kr

Publikationen finns att köpa i Göteborgs konstmuseums butik och kan även beställas i webbutiken.


Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng