Artboard 1
Katalogen till Dialoger. Mode bortom det bärbara nominerad till Svenska Designpriset – Göteborgs konstmuseum

Katalogen till utställningen Dialoger. Mode bortom det bärbara är nominerad till Svenska Designpriset 2023 i kategorin Redaktionellt – Magasin.

Katalogen är framtagen för utställningen Dialoger. Mode bortom det bärbara som visas på Göteborgs konstmuseum fram till 7 januari. I utställningen går fyra svenska modeskapare, Helena Hörstedt, Sandra Backlund, Martin Bergström och Diana Orving i dialog med verk i museets samling.

Den grafiska formen för katalogen är framtagen av Studio Bon.

− Roligt med nomineringen. För Göteborgs konstmuseum är formgivningen av våra kataloger viktig och något vi arbetat konsekvent med under en lång tid. Vi är mycket glada för den uppmärksamhet den här katalogen nu fått, säger Per Dahlström intendent vid Göteborgs konstmuseum och curator för utställningen.

Publikationen innehåller text av Daniel Björk samt intervjuer med de deltagande konstnärerna. Den finns att köpa i vår museibutik och kan även beställas i webbutiken.

Från den 11 september går det att rösta på Svenska Designprisets webbplats
Vinnarna presenteras den 19 oktober.


Byrå: Studio Bon
Designer: Magnus Klahr
Illustratör/fotograf: Pia Ulin
Projektledare: Daniel Björk, Johan Lindberg
Producent & redaktör: Andrea Hasselrot
Curator: Per Dahlström
Assisterande curator: Andrea Hasselrot
Utgivningsår: 2023
Antal sidor: 79
ISBN: 978-91-984601-9-3
Pris: 225 kr

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng