Museikortet – Göteborgs konstmuseum

Museikort 130 kronor. Du besöker Göteborgs Stads museer så många gånger du vill under det kalenderår du köpt ditt kort. Kort som köps nu gäller 1 dec 2022 – 31 dec 2023.

Museikort seniorpris 110 kronor. Gäller från 63 år, mot uppvisande av legitimation.

Museikortet gäller på Göteborgs konstmuseum, Göteborgs stadsmuseum, Röhsska museet och Sjöfartsmuseet Akvariet. Särskild avgift kan förekomma till vissa utställningar och programpunkter. Museikortet ger 20% rabatt på utställningar med förhöjd entréavgift. Kortet är personligt och en värdehandling som går att förnya varje år. Om du har tappat bort ditt kort kontakta ett av Göteborgs museer och meddela att du vill spärra ditt kort. Frågor och svar om museikortet.

Göteborgs konstmuseum – Ett av norra Europas främsta museer för bildkonst
Här samsas verk av mästare som Picasso, Rembrandt och van Gogh med nordiska storheter som Carl Larsson och Sigrid Hjertén, bredvid svensk och internationell samtidskonst. Välkommen att låta konsten vidga din värld!

Göteborgs konstmuseum. Foto: Hendrik Zeitler.

Göteborgs stadsmuseum – Följ med på en tidsresa genom 12 000 år av dramatisk historia
I det anrika Ostindiska huset från 1750-talet möter du en av Sveriges största kulturhistoriska samlingar – från landets enda utställda vikingaskepp till världens första Volvo. Upplev Göteborg i nöd och lust!

Göteborgs stadsmuseum. Foto: Kristin Lidell.

Röhsska museet – Designklassiker från alla tider
Röhsska museet är en unik plats för design och konsthantverk. Hos oss möter du design, mode och form från olika epoker – från östasiatiska drakmotiv till dansande figuriner. Välkommen att utforska världen genom design!

Röhsska museet. Foto: Carl Ander.

Sjöfartsmuseet Akvariet – Utforska havet med alla sinnen
Här hittar du saltstänkta berättelser, fantastiska föremål och utställningar för stora och små. De nya akvarierna bjuder på spännande undervattensvärldar med tångskogar, fiskar och ett levande korallrev. Havet är vår värld. Välkommen in!

Sjöfartsmuseet Akvariet Foto: Kristin Lidell.