Artboard 1
Älskade museer – Göteborgs konstmuseum

Riksförbundet Sveriges Museer har instiftat en årlig museihelg som går under begreppet Älskade museer i syfte att uppmärksamma landets museer. Den nya museihelgen sker 29-30 oktober och inleder även höstlovet.

På Göteborgs konstmuseum kan du vara med på olika aktiviteter i samband med museets nya utställning Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa.

Lördagar i Studion: Min plats
Lördag 29 oktober kl. 13-15
På lördagar är du som är mellan 5 och 12 år extra välkommen till Göteborgs konstmuseum. Då är Studion, vår mysiga verkstad öppen för att du ska få skapa och experimentera med olika typer av material. Den här lördagen får du följa med oss till Albert Edelfelts smultronställen.
Läs mer under Lördagar i Studion

Öppna visningar i utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa.
Söndag 30 oktober kl. 14-14.30 och kl. 15-15.30
Ta möjligheten till en fördjupad upplevelse där konsten sätts in i ett sammanhang.
Läs mer under Öppna visningar

Höstlov på Göteborgs konstmuseum
Under höstlovet (vecka 44) erbjuder vi Ficklampsvisningar där du kan ta reda på om det spökar på Göteborgs konstmuseum. Du kan även skapa med oss i vår höstlovsworkshop. Alla workshops börjar med en inspirerande visning där vi tittar på några spöklika konstverk. Sedan går vi till Studion där du får skrapa fram ditt läskigaste och snällaste spöke tillsammans med en av våra konstpedagoger.
Läs mer om aktuella tider samt bokning här


*Utställningen Albert Edelfelt – Modernt konstnärsliv i sekelskiftets Europa öppnar 22 oktober.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng