Artboard 1
Konst på besök – nu på Grevegårdens vård och omsorgsboende i Tynnered – Göteborgs konstmuseum

Den 13 maj invigdes vandringsutställningen ”Konst på besök. Bildutställning från Göteborgs konstmuseum”, på vård- och omsorgsboende Grevegården i Tynnered. Projektet utgår från museets arbete med ”Möten med minnen”, ett visningskoncept speciellt utformat för personer med demensdiagnos. Personal på Grevegårdens boende har innan invigningen fått inblick i konstpedagogik och gjort konsthistoriska nedslag utifrån konstverken, i möte med en av museets konstpedagoger.

Metoden finns världen över och Göteborgs konstmuseum har erbjudit möten med minnen-visningar sedan 2013. På grund av Covid-19 fick konceptet ta en annan form och ett utvecklingsprojekt med syfte att nå ut till äldre i isolation utmynnande i en utställning med åtta reproduktioner i storformat av kända verk i museets samling på tema djur och porträtt i konsten. Detta är nu andra vårdboendet i Göteborgs Stad som visar utställningen.

Det finns många vittnesmål och undersökningar som visar på de positiva effekterna som konst har på oss människor. Utställningen kommer vara kvar för de boende på Grevegården fram till årets slut.

Bild: Sigrid Hjertén, Damporträtt, Göteborgs konstmuseum. Detalj.
Visas som reproduktion på Grevegårdens boende.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng