Artboard 1
Öppet för förskolor och lågstadieklasser – Göteborgs konstmuseum

Första torsdagen i månaden har vi extra öppet för förskolegrupper och skolklasser till och med åk 3. Vi vet att det kan vara svårt att komma efter kl 11 när museet öppnar, så mellan kl 9-11 är ni välkomna att ströva runt i museet på egen hand i lugn och ro. Ingen föranmälan görs och ni betalar ingen avgift. Givetvis går det också bra att komma under ordinarie öppettider från kl 11 tisdag-fredag.

Öppna torsdagar kl 9-11 våren 2022:
3/2
3/3
7/4
5/5
2/6

Praktiska saker att tänka på
Besöket sker i egen regi utan våra konstpedagoger närvarande. Du som pedagog/lärare leder och ansvarar för din grupp inne på museet. Det är viktigt att berätta för eleverna att de inte får röra vid några konstverk och att gruppen är samlad när ni går runt i museet. Ni börjar besöket med att skriva in er i receptionen. Kläder och väskor kan behöva låsas in i våra skåp.

Läs gärna igenom vårt förberedelsehäfte tillsammans med barngruppen eller klassen innan ert besök. Förberedelsehäfte Skolklasser Göteborgs konstmuseum 2018. Här kan du läsa mer om tillgängligheten på museet.

Information med anledning av coronaviruset
Vi följer myndigheternas rekommendationer noga och har gjort ett antal förändringar för att våra besökare och medarbetare ska kunna känna sig trygga.

Vi utgår från att ni allesammans är symptomfria och att ni tar med er det förhållningssätt ni tillämpar på förskolan/skolan för att minska smittspridningen även under museibesöket. Det är några saker vi vill be er att tänka lite extra på:
– Håll gruppen samlad under besöket, dvs låt ingen gå iväg på egen hand
– Håll minst 2 meters avstånd till andra besökare och tänk på avståndet också till oss som arbetar på museet
– Om det redan är en annan grupp i någon av salarna så invänta att de går vidare innan ni går in
– Ett sällskap åt gången i hissarna

Prata gärna med värdarna om du har frågor.

Varmt välkomna till Göteborgs konstmuseum!


Toppbild: Nordiskt 1880-tal våning 5. Gustaf Cederströms målning Karl XII:s Likfärd. Foto: Carl Ander

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng